O staršieho Carnajeva sa už dávnejšie zaujímali agenti FBI

NETKY.SK • 23 Apríl 2013, 15:32 • 2 min
O staršieho Carnajeva sa už dávnejšie zaujímali agenti FBI

LONDÝN - Agenti amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie si ešte pred niekoľkými rokmi predvolali matku mladíkov podozrivých zo zosnovania minulotýždňových teroristických útokov v Bostone. Zubejdat Carnajevová to v utorok potvrdila v rozhovore pre britskú televíznu stanicu Channel 4 News.

slovakia

left justify in out

Agenti sa jej údajne pýtali na to, či jej starší syn, 26-ročný Tamerlan Carnajev, neudržiaval kontakty s radikálnymi moslimami.

"Sledovali ho - viem to, pretože som s nimi hovorila. Boli v našom dome asi dva- alebo trikrát," uviedla Carnajevová. Ako však dodala, stále trvá na tom, že jej synovia nemajú s bombovými útokmi v Bostone nič spoločné. "To, čo sa stalo, bola hrozná vec," uviedla. "Ale viem, že moje deti s tým nemajú nič spoločné. Viem to. Som matka. Poznám svoje deti," povedala lámanou angličtinou v telefonickom rozhovore z ruského Dagestanu, kde dlhé roky žije. V inom interview pre britský denník Daily Telegraph zase potvrdila, že spolu s manželom sa chystajú do Spojených štátov, aby Tamerlanovi mohli vystrojiť pohreb v súlade s moslimskými tradíciami.

Mladší z bratov Carnajevovcov, 19-ročný Džochar, je stále v bostonskej nemocnici, pričom jeho stav je vážny. Jeho brata Tamerlana policajti v piatok zastrelili počas naháňačky na predmestí Bostonu. Obaja sú podozriví zo spáchania útokov v Bostone, pri ktorých minulý pondelok zahynuli traja ľudia a ďalších asi 180 utrpelo zranenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies