Finále Ligy majstrov v Petrohrade neuvidíme, UEFA chce zápas presunúť

NETKY.SK • 22 Február 2022, 16:11 • 2 min
Finále Ligy majstrov v Petrohrade neuvidíme, UEFA chce zápas presunúť

NYON – Vyhrotený konflikt Ruska a Ukrajiny začína zasahovať už aj do športovej sféry. Podľa informácií serveru BBC sa Únia európskych futbalových asociácií rozhodla presunúť finálový duel tohtoročnej edície Ligy majstrov z Petrohradu.

slovakia

left justify in out

UEFA začala konať po tom, ako ruský prezident Vladimir Putin v pondelok uznal nezávislosť dvoch povstaleckých oblastí na východe Ukrajiny a prikázal armáde, aby v oboch regiónoch zahájila „mierovú misiu“. Asociácia sa k celej situácii zatiaľ oficiálne nevyjadrila, pričom pred pár dňami uviedla, že o zmene dejiska neuvažuje. Podľa najnovších informácií však po včerajších udalostiach začala podnikať kroky k tomu, aby sa zápas uskutočnil v inej krajine. Najviac sa hovorí o legendárnom štadióne Wembley.

 

 

Krok ruského prezidenta odsúdila drvivá väčšina západných krajín, ktoré ho označili za porušenie medzinárodného práva. Politici sa chystajú uvaliť na Rusko sankcie a podľa BBC bude presun finálového súboja milionárskej súťaže len jedným z viacerých trestov týkajúcich sa športovej oblasti. Zápas je naplánovaný na sobotu 28. mája.

 

 

Zdá sa, že vyvrcholenie prestížnej súťaže zmení dejisko po tretíkrát za sebou. Posledné dva finálové duely sa kvôli pandémii koronavírusu odohrali v Portugalsku. V Rusku sa má na konci marca uskutočniť aj semifinále play-off o postup na Majstrovstvá sveta v Katare medzi domácou reprezentáciou a Poľskom. Ak Rusko zvíťazí, malo by doma naraziť na jedného z dvojice Švédsko – Česko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies