Chicago draftovalo českého hokejistu Marcela Marcela a pobavilo fanúšikov: "Vitaj, vitaj"

NETKY.SK • 30 Jún 2023, 15:45 • 2 min
Chicago draftovalo českého hokejistu Marcela Marcela a pobavilo fanúšikov: "Vitaj, vitaj"

CHICAGO - Klub zámorskej NHL Chicago Blackhawks draftoval Čecha Marcela Marcela. Fanúšikovia ho v klube uvítali zdvojeným pozdravom "vitaj, vitaj!"

slovakia

left justify in out

Klub Chicago Blackhawks potešil na drafte NHL svojich fanúšikov nielen angažovaním Connora Bedarda, ale aj Čecha Marcela Marcela, po ktorom siahol zo 131. miesta. Fanúšikovia reagovali na jeho rovnaké krstné meno a priezvisko urasteného krídelníka vtipnými komentármi a v klube ho vítali zdvojeným pozdravom "vitaj, vitaj." Na oslavu jeho gólov si želajú skladby od skupiny Duran Duran a uvítali by aj angažovanie ďalšieho českého útočníka so zdvojeným menom Ivana Ivana.

 

Informácia o drafte Marcela patrila v nedávnych dňoch popri príspevkoch s Bedardom k najpopulárnejším príspevkom Blackhawks na sociálnych sieťach. Viacerí priaznivci klubu vyjadrili nadšenie z Marcela, niektorí ho považujú za najpozoruhodnejšie meno v histórii NHL. Iní sa k nemu vyjadrovali zdvojenými výrazmi: "Vitaj, vitaj," prípadne "dobrá voľba, dobrá voľba." Marcel má za sebou jednu sezónu v kanadskej juniorskej súťaži QMJHL. V drese Gatineau Olympiques odohral v základnej časti 52 zápasov, v ktorých nazbieral 32 bodov (14+18). V 13 dueloch play off pridal 8 bodov (3+5).

 

Okrem netypického mena je jeho charakteristickou črtou aj dôrazná hra, ku ktorej ho predurčuje robustná postava (194 cm/110 kg). Marcel bol na nedávnom drafte v Nashville deviata voľba Chicaga. Tí si podľa očakávania zvolili draftovú jednotku Bedarda, neskôr siahli aj po slovenskom brankárovi Adamovi Gajanovi a útočníkovi Martinovi Mišiakovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto: Gatineau Olympiques
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies