Záplavy v Južnej Kórei si vyžiadali najmenej sedem obetí, tisíce ďalších ľudí evakuovali

NETKY.SK • 15 Júl 2023, 12:30 • 2 min
Záplavy v Južnej Kórei si vyžiadali najmenej sedem obetí, tisíce ďalších ľudí evakuovali

SOUL - Najmenej sedem ľudí prišlo o život v Južnej Kórei, ktorú v uplynulých dňoch zasiahli záplavy a zosuvy pôdy. Ďalšie tri osoby sú nezvestné a tisíce ľudí museli opustiť svoje domovy.

slovakia

left justify in out

Silné dažde počas uplynulých troch dní zasiahli viacero oblastí krajiny. Juhokórejské ministerstvo vnútra uviedlo, že sedem ľudí prišlo o život pri zosuvoch pôdy a zrútení budov, ktoré boli spôsobené dažďom. Počet obetí sa môže ešte zvýšiť, píšu miestne médiá. Ďalšie osoby utrpeli zranenia.

Viac než 6000 obyvateľom v jednom z okresov vo vnútrozemí krajiny nariadili v sobotu evakuáciu po tom, ako sa z miestnej preplnenej priehrady začala vylievať voda a zaplavila okolité obce, píše AFP. Evakuáciu nariadili aj v ďalších oblastiach. 

Všetky hlavné vlakové spojenia boli v krajine dočasne pozastavené. Vysokorýchlostné vlaky typu KTX však zostávajú v prevádzke s možnými zmenami v cestovných poriadkoch, píše AFP.

Juhokórejský premiér Han Duk-su úrady vyzval, aby prijali preventívne opatrenia proti zosuvom pôdy a vylievaniu sa riek z korýt. Od ministerstva obrany žiadal pomoc pri záchranných prácach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto: Reuters
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies