Chicago Blackhawks bude v novej sezóne bez kapitána

NETKY.SK • 20 September 2023, 09:45 • 2 min
Chicago Blackhawks bude v novej sezóne bez kapitána

CHICAGO - Hokejový klub Chicago Blackhawks nebude mať v novej sezóne NHL kapitána. V utorok to oznámil generálny manažér Kyle Davidson. "Jastrabi" nemajú kapitána od apríla tohto roka, keď oznámil koniec v organizácii dlhoročný líder Jonathan Toews, ktorý nosil "céčko" pätnásť rokov.

slovakia

left justify in out

Davidson uviedol, že bude skupina náhradných kapitánov na upevnenie vodcovského jadra. Oznámia ju ku koncu tréningového kempu, ktorý sa začína tento týždeň. "Myslím si, že sme doplnili káder o veľa skúsených lídrov. Hráči musia mať svojich vlastných lídrov a stanoviť si ich. Chceme nájsť niekoho, kto má vodcovskú schopnosť a nielen hráčov, ktorí budú mať na drese písmená," povedal podľa agentúry AP.

 

Blackhawks sa budú snažiť v novej sezóne zlepšiť výsledky, keďže v uplynulom ročníku skončili poslední v Centrálnej divízii. Vyhrali však draftovú lotériu a podľa očakávania si vybrali z najvyššieho miesta kanadského centra Connora Bedarda. Na súpisku sa vrátili veteráni Seth Jones a Connor Murphy a tím posilnili útočníci Taylor Hall, Nick Foligno a Corey Perry.

 

Ďalším faktorom, ktorý ovplyvnil rozhodnutie klubu o zvolení kapitána, je prejav úcty voči Toewsovi. Davidson a vedenie mužstva chcú, aby hráči mohli predviesť svoje vlastné vodcovské schopnosti namiesto prirodzeného tlaku nasledovať Toewsov štýl. "Uvidíme, ako to bude v priebehu budúceho roka. Teraz sme cítili, že bude najlepšie posunúť rozhodnutie," konštatoval Davidson.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: Da Windy City
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies