Výbuch na základni palestínskych militantov na východe Libanonu si vyžiadal päť obetí

NETKY.SK • 31 Máj 2023, 17:00 • 2 min
Výbuch na základni palestínskych militantov na východe Libanonu si vyžiadal päť obetí

BEJRÚT - Pri výbuchu na východe Libanonu prišli v stredu o život piati bojovníci prosýrskej palestínskej militantnej skupiny Ľudový front za oslobodenie Palestíny.

slovakia

left justify in out

Pri výbuchu na východe Libanonu prišli v stredu o život piati bojovníci prosýrskej palestínskej militantnej skupiny Ľudový front za oslobodenie Palestíny - Hlavné veliteľstvo (PFLP-GC). TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

 

Hovorca PFLP-GC obvinil z výbuchu Izrael, ktorý podľa neho v noci na stredu podnikol útok na základňu Kusaja ležiacu pri sýrskych hraniciach. Izrael však poprel účasť na incidente a podľa nemenovaného zdroja agentúry AFP došlo k výbuchu nešťastnou náhodou. "V sklade zbraní na základni vybuchla stará raketa a piati bojovníci boli zabití," uviedol zdroj z oblasti libanonskej bezpečnosti. "Boli zabití piati bojovníci. V súčasnosti nemáme o operácii viac informácií," uviedol hovorca PFLP-GC, ktorý z výbuchu obvinil Izrael.

 

Hovorkyňa izraelskej armády však pre AFP uviedla, že nešlo o aktivitu Izraelských obranných síl. PFLP-GC, ktorý sídli v sýrskom Damasku a je blízko napojený na sýrsku vládu a jej hlavného spojenca v Libanone, hnutie Hizballáh, má základne v Libanone na východe údolia Bikáa. Základňa Kusaja sa zrejme stala cieľom útoku izraelskej armády aj v auguste 2019.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies