Novozélanďania prehrali spor o olympijské hry

NETKY.SK • 23 Október 2015, 10:33 • 2 min
Novozélanďania prehrali spor o olympijské hry

WELLINGTON - Oceánska futbalová konfederácia (OFC) zamietla odvolanie Nového Zélandu proti vylúčeniu svojho tímu do 23 rokov z finálového turnaja oceánskej časti kvalifikácie na olympijské hry 2016 do Ria de Janeiro.

slovakia

left justify in out

Futbalisti Nového Zélandu v semifinále zvíťazili Papue Novej Gunei 2:0 nad Vanuatu, ale OFC rozhodla o ich vyradení pre štart juhoafrického rodáka Deklana Wynna, ktorý napadli činovníci súpera ako neoprávnený. Vanuatu sa prostredníctvom "administratívneho triumfu" predralo do finále kvalifikačného cyklu o postup do Ria. V rozhodujúcom zápase vyzvalo reprezentáciu Fidži. Zápas sa skončil bez gólov a hráči Fidži napokon boli úspešnejší 4:3 v strelách zo značky pokutového kopu. Víťaz bude reprezentovať Oceániu na budúcoročných olympijských hrách.


Wynne hral za Nový Zéland na júnových majstrovstvách sveta do 20 rokov a dvakrát nastúpil už aj za A-mužstvo. Podľa pravidiel Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) môže reprezentovať danú krajinu len hráč v nej narodený alebo s rodičmi či prarodičmi z tohto štátu, inak v ňom musí žiť päť rokov od veku 18 rokov. Wynne síce poslednú podmienku splnil, ale iba sčasti, pretože má 20 rokov a na oprávnenie teda musí čakať ešte ďalšie tri. Do predmetného turnaja však žiaden súper proti jeho štartu v drese Nového Zélandu nenamietal.


OFC neuznala ani argument, že nomináciu Nového Zélandu schválila Rada pacifických hier, nakoľko turnaj bol súčasťou tohto podujatia.


Výkonný riaditeľ Novozélandskej futbalovej asociácie (New Zealand Football) Andy Martin nevylúčil postúpenie veci Športovému arbitrážnemu súdu v Lausanne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies