Nokia potvrdila, že rokuje so spoločnosťou Alcatel-Lucent o jej kúpe

NETKY.SK • 14 Apríl 2015, 11:03 • 2 min
Nokia potvrdila, že rokuje so spoločnosťou Alcatel-Lucent o jej kúpe

HELSINKI - Fínska firma Nokia potvrdila, že rokuje s francúzskou telekomunikačnou spoločnosťou Alcatel-Lucent o jej kúpe. Reagovala tak na špekulácie v médiách, ale zároveň upozornila, že rokovania sa nemusia skončiť dohodou. Ďalšie podrobnosti fínska firma nezverejnila. Informovali o tom agentúry Reuters a AP.

slovakia

left justify in out

Reuters v tejto súvislosti pripomína, že ak sa obe spoločnosti dohodnú, zlúčená telekomunikačná skupina bude mať hodnotu zhruba 40 miliárd eur. Fúzia tiež umožní zredukovať náklady obom firmám, ktoré patria medzi menších hráčov v tomto priemyselnom odvetví.

 

Nokia aj Alcatel-Lucent v spoločnom vyhlásení zopakovali, že rokovania sú zatiaľ v štádiu, keď sa nedá s istotou povedať, či prinesú dohodu, alebo transakciu. Analytici v tejto súvislosti upozorňujú aj na možný odpor francúzskej vlády voči zlúčeniu. Kabinet v Paríži totiž v minulosti označil telekomunikačný priemysel za strategické odvetvie a je veľmi citlivý na znižovanie pracovných miest, keď Francúzsko stále bojuje s rastúcou nezamestnanosťou. A fúzia a s ňou súvisiace znižovanie nákladov by mohli viesť k prepúšťaniu v Alcatel-Lucent.

 

Nokia zhruba pred rokom predala svoju divíziu mobilných telefónov Microsoftu. Pod Nokiu tak teraz spadajú sieťová divízia NSN, mapová divízia HERE a divízia Nokia Technologies.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies