Počty cestujúcich nízkonákladových aerolínií Ryanair a Wizz Air v marci vzrástli

NETKY.SK • 3 Apríl 2023, 15:30 • 2 min
Počty cestujúcich nízkonákladových aerolínií Ryanair a Wizz Air v marci vzrástli

DUBLIN/BUDAPEŠŤ - Írska letecká spoločnosť Ryanair zvýšila v marci počet prepravených cestujúcich, a to ako medziročne, tak v porovnaní s predchádzajúcim mesiacom. Medziročný vývoj v nemalej miere ovplyvnila vojna na Ukrajine, ktorá zasiahla do leteckej dopravy v marci minulého roka, uviedla spoločnosť. Výsledky oznámili aj maďarské nízkonákladové aerolínie Wizz Air, ktoré medziročne zaznamenali zvýšenie počtu cestujúcich o viac než 72 %. Informovali o tom servery RTE, RTTNews a Alliance News.

slovakia

left justify in out

Najväčšia nízkonákladová letecká spoločnosť v Európe v pondelok uviedla, že v marci prepravila 12,6 milióna cestujúcich. V porovnaní s rovnakým mesiacom minulého roka to znamená rast o 12 %. Výrazné zvýšenie zaznamenala aj oproti predchádzajúcemu mesiacu, v ktorom prepravila 10,6 milióna pasažierov. Zlepšili sa aj výsledky Ryanairu v oblasti vyťaženosti lietadiel. Tá v marci dosiahla 93 %, zatiaľ čo v marci minulého roka to bolo 87 %.

 

Výsledky v oblasti prepravy cestujúcich oznámila aj maďarská letecká spoločnosť Wizz Air. Tá v pondelok uviedla, že v marci prepravila 4,27 milióna cestujúcich, o 72,3 % viac než pred rokom. Podobne ako v prípade Ryanairu aj Wizz Air zvýšil počty prepravených cestujúcich aj v medzimesačnom porovnaní. Vo februári prepravili aerolínie 3,8 milióna pasažierov. Čo sa týka vyťaženosti lietadiel, dosiahla 92,2 %. V marci minulého roka predstavovala 86,2 %. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies