Alojz Baránik: Žilinka musí skončiť, je za ním Fico

NETKY.SK • 7 August 2022, 09:18 • 2 min
Alojz Baránik: Žilinka musí skončiť, je za ním Fico

BRATISLAVA - Člen strany Slobody a Solidarita v najnovšom vyhlásení na sociálnej sieti ostro skritizoval generálnu prokuratúru.

slovakia

left justify in out

Tím líder strany Sloboda a Solidarita na sociálnej sieti zverejnil vyjadrenie, v ktorom vidí za rozhodnutím Maroša Žilinku nepodať návrh na rozpustenie strany ĽSNS, snahu zachrániť Roberta Fica. 

 

„Zdalo by sa, že je to akosi aj tak jedno, lebo veď títo neonacisti majú aj tak nula celá nič percent. Ale pointa je možno inde. A nie je to, dúfam, to, že neonacisti pre niektoré parlamentné politické strany predstavujú akúsi kádrovú a dokonca aj ideovú rezervu. Ide skôr o to, že predseda tejto strany a viacerí jej terajší či minulí členovia, boli právoplatne odsúdení za trestnú činnosť, neraz súvisiacu s výkonom ich politiky," začal Baránik svoje vyjadrenie. 

 

Zo sveta: Zelenskyj: Zachraňujeme aj Európu, žiadame o ďalšie zbrane

 

img

 

Snaha pomôcť Smeru

 

Podľa Alojza Baránika, ak by sa v súlade s judikatúrou ESĽP teraz vytvoril precedens, z ktorého by plynulo, že „odsúdenie funkcionára strany je dôvodom na jej rozpustenie, mohol by sa kde-kto raz dostať do všelijakej šlamastiky," a pokračoval. 

 

„Každý si doplní názov strany aj sám, ale viem, že sa hovorí, že zločineckou organizáciou je istá politická strana, ktorej funkcionárom teraz hrozí odsúdenie za trestnú činnosť súvisiacu so súčasnou alebo minulou politickou činnosťou. Preto, ak by teraz bola rozpustená strana Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko (ako správne znie meno tohto subjektu) kvôli odsúdeniu za minulú činnosť jej funkcionárov, bol by vytvorený precedens, ktorý by sa mohol vzťahovať aj na túto stranu."

 

obrazok

 

Kritika Žilinku


„A to predsa generálny prokurátor nemôže dopustiť. Vyzerá to tak, že práve preto sa vec nedostala na súd. Je preto najvyšší čas odobrať generálnemu prokurátorovi aj tu monopol na podávanie takéhoto návrhu súdu tak, ako to funguje v riadnych demokraciách."
 

Ďalej politik zo SaS uviedol, že sa Maroš Žilinka „preklamal do funkcie." Vytkol mu tiež, že od nástupu do svojej funkcie nerobí nič, len chráni mafiu. 

 

„Pokiaľ ide o prokuratúru, je symptomatické, že GP Žilinka považuje za základ svojej práce rozhodovanie podľa § 363 a nasl. TP, a nie očistu od gangstrov v jeho organizácii," napísal Baránik a dodal, že o tom, kto bude trestne stíhaný a kto nie, aj ďalej rozhoduje jeden neodvolateľný človek.

 

Paragraf 363 zaviedol do slovenského trestného poriadku Daniel Lipšic, keď pôsobil ako minister spravodlivosti.

 

Z domova: Naď šokuje: Chcem odísť z politiky! Z čoho obvinil Sulíka?

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies