V Revúcej sa súťažilo aj o miestenky na majstrovstvá Európy a majstrovstvá sveta

NETKY.SK • 25 Apríl 2024, 19:00 • 2 min
V Revúcej sa súťažilo aj o miestenky na majstrovstvá Európy a majstrovstvá sveta

V dňoch 20.-21. apríla 2024 súťažilo v stredoslovenskom meste Revúca na OPEN Majstrovstvách SLOVENSKA v tlaku na lavičke a v mŕtvom ťahu viac ako 300 pretekárov

slovakia

left justify in out

Slovenská amatérska federácia silového trojboja (AWPC-Slovakia) organizovala na Gemeri národný šampionát, ktorý bol zároveň šampionátom všetkých OPEN federácií pôsobiacich na Slovensku.

Na šampionáte v tlaku na lavičke bolo zaregistrovaných spolu 163 štartov.

Z 19 žien potlačila činku s najvyššou hmotnosťou Tatiana Magulová, ktorá ktorej chýbalo len veľmi málo do magickej "stovky". Tatiana potlačila v Revúcej 97,5 kg. Najvyšší výkon RAW medzi mužmi predviedol junior Ladislav Gálik výkonom 271 kg. Najvyšší výkon v divízii EQ dosiahol Dávid Bendík výkonom 280 kg. Najvyššiu hmotnosť potlačili v spojenej divízii F8 a Katapult hneď dvaja pretekári. Peter Sakala a Jozef Harandza potlačili zhodne 380 kg.

Na šampionáte v mŕtvom ťahu bolo zaregistrovaných spolu 152 štartov, čo v súčte oboch dní predstavuje úctyhodných 315 štartov.

Medzi najlepšie výkony počas nedele 21. apríla patril úspešný pokus Jany Vaškovej a jej výkon 210 kg.

Medzi mužmi patril k najhodnotnejším výkonom pokus, ktorý predviedol Dominik Šafránek. Pri telesnej hmotnosti 80,2 kg zapísal 300 kg. Najvyššiu hmotnosť počas nedeľňajšieho programu zdvihol Tomáš Tóth, ktorý v kategórii do 125 kg potiahol 335 kg.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj: Rudolf Siska, Foto: Jana Bendikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies