Netradičné prístupy v DAC, nemecký kouč hráčov rozsadil ako v škole a vymýšľa zábavné šifry

NETKY.SK • 4 Marec 2019, 16:11 • 2 min
Netradičné prístupy v DAC, nemecký kouč hráčov rozsadil ako v škole a vymýšľa zábavné šifry

DUNAJSKÁ STREDA - Krídelník slovenského futbalového klubu FC DAC 1904 Dunajská Streda Maxim Tretiakov priznal, že spolupráca s nemeckým trénerom Petrom Hyballom prináša veľa zábavných momentov. Zároveň dodal, že 43-ročný kouč je skvelý učiteľ a mentor, ktorý vyžaduje maximálnu disciplínu.

slovakia

left justify in out

"Takého človeka som ešte nestretol. Keď Hyballa prevzal naše mužstvo (v lete 2018, pozn.), hneď zmenil niekoľko vecí, dokonca aj v jedálni. Predtým sedávali samostatne slovenskí hráči, oddelene Afričania, Maďari, Ukrajinci... Kouč nás okamžite rozsadil ako v škole a povedal: 'Učte sa medzi sebou komunikovať'. Najťažšie to mali Panamčania, tí ničomu nerozumeli," zaspomínal si 22-ročný hráč pre web ua-football.com.

Hotový "Babylon" v dunajskostredskej šatni sa Hyballa rozhodol vyriešiť aj netradičnými symbolmi. "Keď v priebehu stretnutia zakričí 'Panama', znamená to, že ľavý obranca Eric Davis sa má vysunúť do stredu poľa. Iný hráč má vtedy zaistiť jeho pozíciu v defenzíve a musí zakričať rovnaké slovo, aby bolo všetkým známe, že to pochopil. Máme aj iné zaujímavé šifry ako trebárs Robben či Alaba, ale nemôžem všetky vyzradiť, inak nás súperi ľahko prečítajú. Náš tréner má rád disciplínu a poriadok. Všetkých kladie na rovnakú úroveň, či už trénerov, hráčov alebo zamestnancov klubu," doplnil Tretiakov.

Mladý Ukrajinec prišiel na Žitný ostrov pred začiatkom aktuálneho ročníka 2018/2019 z Černomorca Odessa. V Dunajskej Strede má kontrakt platný do 30. júna 2021. "Keď mi ponúkli zmluvu, čestne mi do očí povedali: 'Nechceme, aby si za nás hral päť rokov. Chceme ťa predať ďalej a zarobiť na tom'. V DAC máme najlepšiu infraštruktúru na Slovensku. Na mieste, kde teraz stojí naša akadémia, bola pred tromi rokmi iba pustatina. Raz som sa zhováral s prezidentom, ktorý mi povedal, že do klubu investovali už viac ako 60 miliónov eur a plánujú investovať ďalšie peniaze do akadémie," poznamenal rýchlonohý ofenzívny futbalista.

Tretiakov v minulosti prešiel viacerými mládežníckymi tímami Ukrajiny. Prezradil, že jeho snom je dostať sa aj do reprezentačného "áčka", ktoré vedie legenda ukrajinského futbalu Andrij Ševčenko. "Dáva šancu mnohým mladíkom, z mojej vekovej kategórie sa do národného mužstva dostali už siedmi hráči. Netúžim však po jednorazovej pozvánke, radšej nech začnem reprezentovať omnoho neskôr, keď sa posuniem do väčšieho klubu a naberiem skúsenosti. Dúfam, že raz budem dôležitým hráčom ukrajinského tímu," zakončil Maxim Tretiakov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies