VIDEO: Hurikán Olaf smeruje na Kalifornský polostrov. Hrozí, že zosilnie!

NETKY.SK • 10 September 2021, 08:55 • 2 min
VIDEO: Hurikán Olaf smeruje na Kalifornský polostrov. Hrozí, že zosilnie!

MEXIKO - Hurikán Olaf sa presúval vo štvrtok smerom k letovisku Los Cabos na južnom cípe Kalifornského polostrova v Mexiku. Hrozia prívalové povodne a zosuvy pôdy. Miestne úrady v oblasti zatvorili prístavy, zriadili dočasné úkryty a vyzvali ľudí, aby venovali pozornosť verejným oznamom.

slovakia

left justify in out

Nad oblasťou sa v noci na piatok môže vyskytnúť veľmi silný vietor a intenzívny dážď. Táto tropická búrka bola vo štvrtok ráno približne 185 kilometrov od mesta Cabo San Lucas, pričom ju sprevádzal vietor s rýchlosťou 130 kilometrov za hodinu. Olaf sa smerom severoseverozápad pohyboval rýchlosťou 15 kilometrov za hodinu.

 

 

Podľa NHC je však pravdepodobné, že Olaf pred príchodom k pobrežiu ešte zosilnie. Silný vietor bool pritom vo štvrtok cítiť až 185 kilometrov od oka hurikánu. Očakáva sa, že táto tropická búrka so sebou prinesie na juh Kalifornského polostrova aj 7,5 až 15 centimetrov zrážok, pričom miestami až 25 centimetrov. Na týchto miestach hrozia prívalové povodne a zosuvy pôdy.

 

Možno vás zaujme: Modriny a podliatiny. Takto sa vysporiadal Taliban s novinármi, ktorí monitorovali protest za práva žien

 

Nie je to prvý raz, čo Mexiko ohrozuje hurikán menom Olaf. Naposledy tam takto označená tropická búrka prišla v októbri roku 2003.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona