Majster sveta Mbappé by si rád zahral pod piatimi kruhmi, miesto v reprezentácii však isté nemá

NETKY.SK • 26 Jún 2019, 15:33 • 2 min
Majster sveta Mbappé by si rád zahral pod piatimi kruhmi, miesto v reprezentácii však isté nemá

PARÍŽ - Jedného z najlepších mladých futbalových útočníkov na svete Kyliana Mbappého pravdepodobne čaká veľmi hektické budúcoročné leto. Stále iba 20-ročný francúzsky futbalista, ktorý vlani pomohol výberu "krajiny galského kohúta" k titulu majstra sveta, by sa vo farbách fancúzskej reprezentácie rád predstavil ako na majstrovstvách Európy tak aj na olympijskom turnaji v Tokiu 2020.

slovakia

left justify in out

Kým v kvalifikácii o postup na Euro 2020 ešte Francúzi nemajú istú miestenku, výber do 21 rokov na prebiehajúcich ME tejto vekovej kategórie postupom do semifinále získal právo štartu pod piatimi kruhmi. Mbappé bezprostredne potom na twitteri napísal: "Tokio 2020" a pridal aj emotikon so širokým úsmevom.

 

Jedna z hlavných hviezd klubu pod Eiffelovkou PSG vzápätí potvrdila záujem predstaviť sa v japonskej metropole na prelome júla a augusta 2020. Zaujímavosťou je, že tento mladík doteraz nikdy nereprezentoval Francúzsko v kategórii do 21 rokov. Prezident Francúzskej futbalovej federácie (FFF) Noel Le Graet sa vyjadril, že rozhodnutie, či si Mbappé v Tokiu zahrá, bude plne v kompetencii trénera Sylvaina Ripolla.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#noellegraet : les joueurs verseront une partie de leurs primes a des associations

Príspevok, ktorý zdieľa David Genzel (@davidgenzelofficial),


"Je od neho pekné, že prejavil svoj záujem. Ukázal tým, že sleduje dianie vo francúzskom futbale a nie je mu ľahostajný. Je však potrebné stretnutie s ním a trénerom Ripollom, kde túto otázku preberieme," povedal Le Graet.

 

Ak by sa Francúzi prebojovali na ME 2020 na turnaji až do finále, posledný duel by absolvovali 12. júla. To je iba 10 dní pred začiatkom olympijského turnaja v Tokiu. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies