REPORTÁŽ Najvýznamnejší zbrojný veľtrh EUROSATORY 2022 v Paríži

NETKY.SK • 18 Jún 2022, 14:00 • 2 min
REPORTÁŽ Najvýznamnejší zbrojný veľtrh EUROSATORY 2022 v Paríži

V Paríži sa po štyroch rokoch konala v dňoch od 13. do 17. júna 2022 svetová prehliadka obranného a bezpečnostného priemyslu EUROSATORY.

slovakia

left justify in out

 

Veľtrh prepája každé dva roky najvýznamnejších aktérov pozemnej a vzdušnej obrany a predstavuje platformu nielen pre rozvoj obchodných vzťahov a vyhľadávanie nových obchodných príležitostí a networking, ale aj pre prezentáciu noviniek, inovácií a prelomových technológií vo vojenskom vybavení. Ročník 2020 zrušili pre celosvetovú pandémiu koronavírusu. 

 

img


Na Eurosatory 2022 sa tentoraz predstavilo viac ako 1 800 vystavovateľov zo 63 krajín, 227 oficiálnych delegácií z 94 krajín, návštevník mal možnosť zhliadnuť 39 medzinárodných pavilónov. Akciu sprevádzala ako vždy séria konferencií, workshopov a networkingových stretnutí.

 

img

Sprievodný program veľtrhu ponúkal širokú škálu odborných akcií, konferencií a prezentácií výrobcov. Český obranný a bezpečnostný priemysel sa aj vďaka podpore ministerstiev obrany, priemyslu a obchodu a zahraničných vecí Českej republiky na tohtoročnom ročníku predstavil na spoločných expozíciách aj individuálnych komerčných pavilónoch a stánkoch na celkovej rekordnej rozlohe 1 200 metrov štvorcových. 

 

img


Českú oficiálnu delegáciu na veľtrhu viedol námestník ministerky obrany pre priemyselnú spoluprácu Tomáš Kopečný, ktorý ho spolu s veľvyslancom Českej republiky vo Francúzsku, Michalom Fleischmannom, a prezidentom Asociácie obranného a bezpečnostného priemyslu Jiřím Hynkom, 13. júna 2022 slávnostne otvoril.
 

img

 

Na otvorení Eurosatory sa zúčastnil aj francúzsky prezident. V príhovore uviedol, že požiadal ministerstvo obrany a náčelníkov generálnych štábov ozbrojených síl, aby prispôsobili šesťročný rámcový plán obranných výdavkov do roku 2025 novej geopolitickej situácii, aby „prispôsobili prostriedky hrozbám". 

 

Prečítajte si tiež: Firewalking spôsobil vyše dvom desiatkam ľudí vážne zranenia. Ako je to možné?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies