Ako si naši politici počínajú na sociálnych sieťach? Premiér pohorel, prezidentka vedie

NETKY.SK • 2 August 2021, 10:1 • 2 min
Ako si naši politici počínajú na sociálnych sieťach? Premiér pohorel, prezidentka vedie

BRATISLAVA – Najviac sledovateľov má na sociálnej sieti Facebook profil prezidentky SR Zuzany Čaputovej s viac ako 318-tisíc sledovateľmi.

slovakia

left justify in out

Predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO) má najmenej sledovateľov na sociálnych sieťach, viac ich majú profily poslancov Národnej rady SR (NR SR) Ľuboša Blahu (Smer-SD) a Milana Mazureka (Republika). 

 

Vyplýva to z analýzy Fakulty masmediálnej komunikácie Univerzity svätého Cyrila a Metoda v Trnave. Hegerov profil má 34-tisíc sledovateľov, zatiaľ čo Blaha ich má viac ako 150-tisíc a Mazurek 124-tisíc. 

 

Vedie dáma

Najviac sledovateľov má na Facebooku prezidentka Čaputová s viac ako 318-tisíc followermi. Nasleduje profil predsedu opozičnej strany Hlas - SD Petra Pellegriniho s 316-tisíc sledovateľmi. Prvú trojku uzatvára minister financií Igor Matovič (OĽaNO) s viac ako 284-tisíc sledovateľmi.

 

img


Najkomentovanejšími sú príspevky na profile Ľuboša Blahu (Smer - SD) a Petra Pellegriniho. Súčasne majú príspevky poslanca Blahu celkovo najviac zdieľaní, aj keď najviac zdieľaným bol príspevok od Mazureka.

 

Príspevky poslanca za Smer - SD majú tiež najviac reakcií zo sledovaných profilov, a to viac ako 9,5 miliónov. Za ním nasleduje Pellegrini s viac ako šesť miliónmi reakcií a príspevky prezidentky Čaputovej,   ktoré ich mali viac ako tri milióny.

 

Kontroverzné príspevky sú TOP
Najvyšší prírastok sledovateľov mal Pellegriniho profil, ktorému od začiatku pandémie pribudlo viac ako 210-tisíc nových followerov.

 

Počet sledovateľov za posledné dva mesiace narástol aj profilu Ľuboša Blahu a Milana Mazureka. Ich profily zároveň zaznamenávajú od začiatku pandémie najviac interakcií.

 

img

 

Blahov profil celkovo zaznamenal od začiatku pandémie takmer 13 miliónov interakcií, pričom najväčší počet dosiahli príspevky zo 7. júla o „zmarenom referende o predčasných voľbách“.

 

Príspevky na stránke Milan Mazurek Republika zaznamenali jednotlivo najväčší počet interakcií. Naopak, koaličným politikom Matovičovi, ministrovi hospodárstva a predsedovi strany Sloboda a Solidarita Richardovi Sulíkovi a predsedovi NR SR a hnutia Sme rodina Borisovi Kollárovi počet sledovateľov na ich profiloch klesal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona