REPORTÁŽ Najdrsnejší Batman v histórii! Pozrite si reportáž z premiéry nového filmu o superhrdinovi v netopierom obleku!

NETKY.SK • 5 Marec 2022, 18:00 • 2 min
REPORTÁŽ Najdrsnejší Batman v histórii! Pozrite si reportáž z premiéry nového filmu o superhrdinovi v netopierom obleku!

Do kín prichádza najdrsnejší Batman, akého sme doteraz na plátne videli! Napäto očakávaný reštart batmanovskej filmovej série sa podaril a všetko nasvedčuje tomu, že film Batman je jednou z najlepších komiksových adaptácií filmovej histórie. Nový film o kultovej komiksovej postave si na slovenskej premiére nenechali ujsť herečka Zuzana Vačková, komik Peter Batthyány s dcérou Petrou, moderátor Thomas Puskailer a ďalšie známe tváre.

slovakia

left justify in out

 

 

 

Fanúšikovia sa konečne dočkali! Premiéra dlhoočakávaného Batmana mala byť ešte minulý rok, no pre pandémiu sa presunula na marec 2022.

 

Film prináša na plátna drsný príbeh odhaľovania série zločinov, ktoré hrdinu dostane na hranicu duševných i fyzických síl. Pôjde doteraz o najtemnejšie dobrodružstvo, aké sme s Batmanom v hlavnej úlohe na plátne kín videli. Podarí sa gothamskému temnému rytierovi poraziť zlo? Komu môže veriť a pred kým sa treba mať na pozore?

 

img

 

Akciou nabitý príbeh zrežíroval Matt Reeves, ktorý sa preslávil filmom Cloverfield: Monštrum o napadnutí New Yorku obrovskou príšerou, a neskôr zaujal aj dvojicou filmov z novej série snímok o planéte opíc – Úsvit planéty opíc a Vojna o planétu opíc.

 

Jeho poňatie komiksu ponúkne ponurú, noirovú kriminálnu story, ktorá publikum zatlačí hlboko do sedadiel v kinosálach. Batman ponúka epické, vysokooktánové akčné dobrodružstvo s úžasnou vizuálnou stránkou, no zároveň odvážny, nervy drásajúci a emotívny ponor do pohnutej mysle hlavného hrdinu.

 

Prečítajte si tiež: REPORTÁŽ Do kín prichádza skvelá česká komédia Mimoriadna udalosť Jiřího Havelku, pozrite si reportáž z premiéry!

 

V Reevesovom Gothame, legendárnom meste z batmanovských komiksov, je strach nástrojom, ktorý, ak sa správne používa, nie je na zastavenie zločinu potrebné nič iné. V rukách brilantného detektíva, ktorý má chuť na pomstu a nemá prakticky čo stratiť, môže aj čosi také jednoduché ako maska ​​pôsobiť desivo. Režisér, scenárista a producent Matt Reeves bol hneď na začiatku svojej cesty zo sfilmovania Batmanovho príbehu nadšený. Legendu, ktorá patrí medzi základné piliere komiksového vydavateľstva DC Comics už viac ako osem desaťročí, chcel priviesť späť ku koreňom.

 

img

 

„Batman začínal ako detektív. Takže nájsť spôsob, ako sa k tomu mohol vrátiť, zbaviť sa fantazijného nazerania na DC-čkárskeho superhrdinu, ale zároveň sa nevzdať vysokých ambícií, mi pripadalo vzrušujúce. Neustále sa presviedčam o tom, že pri práci so žánrovými filmami je pre mňa dôležité si nájsť svoju vlastnú cestu a Batmanove príbehy to umožňujú. Chcel som z neho urobiť niekoho, koho skutočnou superschopnosťou je vydržať čokoľvek, aby urobil to, čo musí,” konštatoval režisér Matt Reeves.

 

Mohlo by vás zaujímať: REPORTÁŽ „Táto kniha patrí medzi tie, ktoré sa píšu celý život,“ tvrdí Kamil Peteraj o svojej novinke Sen menom láska

 

Reevesovi sa podarilo obsadiť snímku skutočne hviezdnou hereckou zostavou. Ikonického Batmana si zahrala americká hviezda Robert Pattinson,  ktorého diváci dobre poznajú z hitovej ságy Twilight. Obľúbený herec hovorí, že o podobnej úlohe nikdy nesníval.

 

„Nikdy som nemal záujem pracovať na superhrdinskom filme, vôbec to nebolo v mojom výhľade, ale z nejakého dôvodu mi Batman vždy vystupoval z davu ako veľmi špeciálna, samostatná entita. Rozhodujúcim prvkom bol pre mňa režisér a jeho vízia. Keď som sa s ním porozprával, ukázal mi niektoré zo svojich prvých storyboardov a tie udávali tón niečomu radikálne odlišnému, jeho prístup ma nadchol. Aj charakteristika Brucea bola odlišná. Je sám a izolovaný, a predsa čímsi nútený robiť tú vec, ktorú robí. Je v tom dokonca aj akýsi druh beznádejného zúfalstva, čo je interpretácia, ktorá ma zaujala,“ prezradil Robert Pattinson.

 

Na slávnostnej premiére v Londýne pútala najväčšiu pozornosť Batmanova Catwoman – mačacia žena a herečka, ktorá túto slávnu komiksovú postavu stvárnila. Kráska Zoë Kravitz, dcéra hudobníka Lennyho Kravitza a herečky Lisy Bonetovej, sa stala skutočným magnetom na červenom koberci.

 

img

 

„Matt je úžasný, pretože vie pracovať v tíme a naozaj chce vedieť, čo si jeho herci myslia o svojich postavách a aké pocity k nim prechovávajú. Všetci darebáci a hrdinovia majú viacero rozmerov. Čo je na tomto svete úžasné, je skúmanie šedej zóny – nie je všetko o čiernej a bielej, o dobre a zle. Veľmi veľa toho leží kdesi uprostred a tie postavy sú také komplikované! Pre mňa je to to, čo film robí naozaj zaujímavým," neskrývala radosť Zoë Kravitz.

 

 

Komorníka Alfreda stvárňuje herec Andy Serkis, policajného poručíka Jamesa Gordona Jeffrey Wright. Herec Colin Farrell je len ťažko spoznateľný ako nepríliš pôvabný Penguin. John Turturro si vychutnáva rolu jeho šéfa, obávaného bossa podsvetia menom Carmine Falcone. Zloducha Riddlera, ktorý svojimi hádankami postaví na nohy celé mesto, stvárňuje so znepokojujúcou intenzitou Paul Dano.

 

img

 

Slovenskú premiéru si nenechali ujsť viaceré známe tváre.

 

img

 

„Ja som fanúšička Batmana už dlhé roky. Keď bol môj, dnes už 30-ročný, syn malý, tak sme mali batmanovskú čiapku, Batmobil, proste sme fičali na Batmanovi. Takže teraz vlastne len pokračujem v tom, čo som sa naučila,“ s úsmevom povedala herečka Zuzka Vačková.

 

img

 

„Ja som úplne príšerne fanúšik Batmana, ja tým žijem. Chodím doma v pyžame Batmana, vlastne ja som Batman... Prišli sme si s dcérou Petrou užiť film, teraz chodíme spolu všade,“ vtipkoval herec Peter Batthyány.

 

 

Komiksový veľkofilm, ktorý sa nakrúcal v Londýne, Glasgowe, Liverpoole, Leavesdene a v Chicagu, priniesla do slovenských kín distribučná spoločnosť Continental film.

 

Trailer k filmu si môžete pozrieť tu:

 

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies