Slovan si aj napriek prehre zaistil postup do druhého predkola Ligy Majstrov

NETKY.SK • 14 Júl 2021, 08:52 • 2 min
Slovan si aj napriek prehre zaistil postup do druhého predkola Ligy Majstrov

DUBLIN- Bratislavský Slovan si v odvete udržal postup a postúpil do druhého predkola Ligy Majstrov.

slovakia

left justify in out

Na postup stačil gól Vladimíra Weissa ml.

Slovan mal dobrý vstup do zápasu, už v 5.minúte sa dostal do šance Henty, ktorý šikovnou strelou minul bránku súpera. 

 

Prvý uderil súper, po faule na Grahama Burkeho bola odpískaná penalta, ktorú si postavil sám faulovaný Burke a poslal domácích do vedenia. 

 

Slovan bol aktívnejším tímom v prvom polčase ale pevná obrana Shamrocku ich nepustila do väčšieho tlaku.

 

 

V druhom polčase sa obraz hry zmenil, Slovan sa začal sústrediť viac na bránenie a domáci prevzali taktovku nad zápasom.

 

Domáci začali tlaciť na bránku Chovana a v 64.minúte prišli o svôj náskok z prvého zápasu, Richard Towell krásnou strelou prekonal Chovana a Slovan musel znova zabrať.

 

Záchrancom bratislavského celku bol kto iný než Vladimír Weiss, ktorý si šikovne našiel priestor na strelu a prekonal brankára Shamrocku

 

"Teším sa, že sme postúpili cez súpera, ktorý bojoval ako o život. Shamrock hral dnes výborne, na emócii. Najmä v prvom polčase sme s nimi nedržali krok, prehrávali sme veľa súbojov, menej sme behali. Z takých šancí, aké sme mali v prvom polčase, musíme dať gól, potom by bol zápas úplne iný."

 

"Niektorých hráčov, vrátane tých najskúsenejších, som nespoznával, boli veľmi nervózni. Psychika a zodpovednosť zohrali veľkú úlohu, no za to máme výplaty a dobré kontrakty, aby sme to ukázali na ihrisku. Toto je o niečom inom ako slovenská liga, ktorá vás nepreverí tak ako títo súperi." Povedal tréner Weiss st.

 

Slovan si v druhom predkole zahrá so švajčiarskym majstrom Young Boys Bern, na ktorých adresu tréner Weiss st. povedal: "Young Boys Bern je švajčiarsky majster, má dobré mužstvo a v strede niekoľko reprezentantov. Oni budú v druhom kole favoritom, nie my. Budeme bojovať a myslím si, že sa nám bude hrať lepšie a budeme mať tú vášeň akú mal dnes Shamrock, a ukážeme lepší, oduševnený výkon a krajšiu tvár."

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies