Luxembursko čaká prelomová zmena: Ako prví v EÚ zlegalizujú marihuanu na rekreačné účely

NETKY.SK • 5 December 2018, 13:34 • 2 min
Luxembursko čaká prelomová zmena: Ako prví v EÚ zlegalizujú marihuanu na rekreačné účely

Luxembursko úplne povolí užívanie cannabis, "marihuanový turizmus" však nečakajte.

slovakia

left justify in out

Luxembursko prekvapilo. Po tom, ako sa marihuana zlegalizovala na rekreačné účely v Kanade, pridáva sa aj táto európska krajina. Demokratická strana, Luxemburská socialistická strana pracujúcich aj Strana zelených potvrdili, že je to skutočne tak. Rastlina by sa mala dokonca aj komerčne distribuovať.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@Regran_ed from @teamterpene - Harliqueen, bred by @norstargenetics for TGA Genetics, looking great on day 28 of bloom. 😍🙏🏽 Three plants are growing together beautifully in this 30 gallon, fourth cycle, no-till pot. Two of the three plants are Harliqueen and this one, in photo, has tighter nodes than the other genotype. The mulch layer consists of previously harvested leaves, stems and hay and topped with some Comfrey and Holy Basil. We’re using a couple foliar sprays a week with @mountainorganicsbotanicals tonics for supplementation and pest management and the plants seem to be loving it. Plain water is keeping the soil moist with the help of our Blumats drip irrigation system and a compost tea or wash is being applied once a week. 🙏🏽👊🏽 80f, 70rh, 800co2, 800umol, Leaf temp 80f, Night temp 74f, 62rh 🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸 #Harliqueen #Stevil #TGAGenetics #NorstarGenetics #CannabisNow #SkunkMagazine #LetFreedomGrow #ModernRevolutionaries #BeTheCatalyst #EnactChange #Weed.Hits #Leafly #Herb #AmsterMichigan #Cannasociety420 #Kush #MaryJane #Cannabis #Spydrx #WeedLife #Terpenes #Indica #HighSociety #420Photography #PotArt #CannaArt #CannabisCommunity #BudPorn #NoTillRevolution #HighTimes

Príspevok, ktorý zdieľa Subcool (@subcool420),

Túto veľkú zmenu podnietila petícia, ktorá vďaka veľkému počtu podpisov zabezpečila, aby sa návrhom na legalizáciu drogy zaoberala vláda. A vyšlo to. Ešte síce nie je známe, kedy presne k zmene legislatívy dôjde, no už sa na verejnosť dostalo niekoľko podmienok, ktoré budú používanie a predaj cannabis limitovať.

 

V prvom rade sa nepripúšťa predaj marihuany osobám mladším ako 18 rokov a rovnako sa zakazuje v okolí škôl. Dôraz sa bude tiež klásť na prevenciu voči drogovej závislosti a čo je rovnako zásadné, opiát nebude predajný nikomu s iným než luxemburským občianstvom.

 

img

Zdroj: Pexels

 

Krajina Beneluxu sa tak stane prvým štátom EÚ, kde dôjde k povoleniu využívania marihuany na rekreačné účely. Holandsko je síce tiež známe tým, že sa tu smie droga fajčiť, no v tomto prípade ide len o dekriminalizáciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies