Pri cestovaní cez hranice SR bude potrebný greenpass alebo registrácia v ehranici

NETKY.SK • 21 Jún 2021, 16:41 • 2 min
Pri cestovaní cez hranice SR bude potrebný greenpass alebo registrácia v ehranici

BRATISLAVA - Cestovanie mimo hraníc Slovenskej republiky sa zatiaľ obmedzovať nebude. Potvrdil to minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽaNO) po rokovaní Ústredného krízového štábu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Vstupenkou bude očkovanie. Alebo potom registrácia v takzvanej ehranici s potvrdeným PCR testovaním," povedal Lengvarský a vyzval ľudí na očkovanie.

 

img


Šéf rezortu zdravotníctva zdôraznil, že registrácia do ehranice sa bude prísne kontrolovať pri vstupe na Slovensko.

 

"Bude sa to kontrolovať neustále na hraničných vstupoch a na tom intenzívne pracuje polícia spolu s úradom verejného zdravotníctva, aké doklady musia mať občania pri vstupe na Slovensko. Znamená to, že buď takzvaný greenpass od konca tohto týždňa alebo to bude povinná registrácia v ehranici, ktorá bude kontrolovaná," vysvetlil.

 

Štatút pendlera sa výrazne obmedzí a tak isto bude podmienkou vstupu očkovanie alebo registrácia. Infektológ Vladimír Krčméry dodal, že jedným zo scenárov je, že pri príchode z takzvaných "čiernych krajín" nebudú existovať výnimky pre pendlerov.

 

img


Minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) objasnil, že policajné kontroly na hraniciach budú na základe "semaforu hranica", ktorý ešte musia odsúhlasiť.

 

"Buď to bude 24 hodín a sedem dní v týždni alebo to bude v menšom rozsahu. Takisto bude záležať, koľko hraničných priechodov sa bude používať. Buď bude obmedzený počet hraničných priechodov alebo tak, ako to je a budú všetky v platnosti. Ale toto bude záležať na vyhláške úradu verejného zdravotníctva," uzavrel Mikulec.

 

Polícia sa pripravuje na všetky varianty kontroly hraníc



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona