Kde zažiť výnimočnú zimu na Slovensku

NETKY.SK • 5 December 2023, 11:00 • 2 min
Kde zažiť výnimočnú zimu na Slovensku

Urobte si túto zimu naozaj výnimočnú a naplánujte pre seba a svojich najbližších nezabudnuteľný pobyt!

slovakia

left justify in out

Na vrchole končiaru, v ľadovom iglu, či v romantickej chate? Ak máte hlad po výnimočných zážitkoch, romantike a dobrodružstve, aj na Slovensku je možné zažiť zimu na rôzne netradičné spôsoby. Nechajte sa inšpirovať niekoľkými výnimočnými pobytmi, ktoré vám môžu okoreniť túto zimu...

Noc na Chopku

Strávte výnimočnú noc vo výške 2 004 metrov nad morom, v hoteli Rotunda na vrchole Chopku.  Krajší západ slnka ako tu nezažijete, nehovoriac o úžasnom výhľade na Tatry aj široké okolie. Hneď ráno je lyžiarske stredisko Jasná vaše, môžete navštíviť Štrbské Pleso, Tatralandiu, Bešeňovú, či stráviť večer pri kozube s proseccom čo horúcim čajom. Niečo pre romantické duše a milovníkov našich hôr.

Noc v iglu

Ak máte dušu skutočného dobrodruha, možno sa vám bude páčiť noc, strávená v iglu. Tento zážitok je možné absolvovať s profesionálnym sprievodcom, k dispozícii budete mať kempingovú fóliu, matrace. K tejto nezabudnuteľnej výzve patrí, že po túre na určené miesto sa naučíte všetko o tom, ako zapáliť oheň, pripraviť večeru či raňajky v snehu a postaviť si vlastné iglu! Toto dobrodružstvo zažijete pri obci Vikartovce, viac podrobností sa dozviete TU.

Romantika na chate

 Chata pod Soliskom ponúka ideálny zimný pobyt pre zamilované hrdličky. Užijete si večeru pri kozube, výhľad na impozantný Kriváň, pridáte vášmu vzťahu potrebnú zimnú iskru.

Zimná kalvária

Malebná Oščadnica je obľúbeným východzím bodom pre milovníkov lyžovania. Okrem toho je to však obec plná tradícií, folklóru, kultúry a histórie. Zážitkom budú samotné prechádzky po zasneženom okolí, parku pri kaštieli s Kysuckou galériou, duchovný zážitok si môžete z pobytu v Oščadnici spraviť večerným výletom k tunajšej kalvárii.  

Korunami stromov

Chodník korunami stromov Bachledka je zážitkom po celý rok. Uprostred zasneženej krajiny sa premieňa na hotovú zimnú rozprávku. Trasa dlhá 1 234 metrov s vyhliadkou vo výške 32 metrov na konci sa stane nezabudnuteľným zimným zážitkom pre celú rodinu! Večer si môžete užiť skvelé wellness v Grand hoteli Bachledka Strachan.

Skanzen Pribylina

Obec Pribylina v nadmorskej výške 745 metrov nad morom v Západných Tatrách je skvostom ľudovej kultúry. Tunajší skanzen – Múzeum liptovskej dediny sa v zime mení na nezabudnuteľnú scenériu ako vystrihnutú pohľadníc Josefa Ladu. Zažite tu nádhernú zimu v Rezorte pri jazere Podbanské, alebo v romantickom penzióne Sileo priamo v lese!  

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies