Hororová videohra Five Nights at Freddy's dostane filmovú adaptáciu

NETKY.SK • 17 Máj 2023, 14:30 • 2 min
Hororová videohra Five Nights at Freddy's dostane filmovú adaptáciu

27. októbra vyjde filmová adaptácia k hororovej hre z roku 2014 Five Nights at Freddy's. Rovnomenný film predstaví animatronické postavičky Freddyho, Foxy, Chica a Bonnie, ktoré radi hrajú hudbu pre deti, zatiaľ čo majú svoje desivé temné tajomstvo.

slovakia

left justify in out

27. október je možno vzdialený ešte pár mesiacov, ale spoločnosť Blumhouse vydala prvé plagáty na očakávanú filmovú adaptáciu Five Nights at Freddy's (Päť nocí u Freddyho). Postavičky pre nadchádzajúci film predstavujú publiku Freddyho, Foxy, Chica a Bonnie, krásne animatronické postavičky, ktoré radi hrajú hudbu pre deti, zatiaľ čo majú svoje temné tajomstvo. Okrem jednotlivých ilustrácií štúdio tiež zdieľalo jeden obrázok obsahujúci štyri postavy, s hrozivým červeným svetlom prichádzajúcim z ich očí. Vstúpte do záhady, kde sa budete snažiť vyriešiť hádanku za týmto tajomným príbehom, pokiaľ však prežijete noc.

 

img

prvý pohľad na hrozivé postavičky z Five Nights at Freddy's

 

V pôvodnej hre z roku 2014 je najatý ochrankár, aby dohliadal na pizzeriu Freddyho Fazbeara, kde ožíva fantázia a zábava. Strážca si počas svojej smeny uvedomí, že roboti sa môžu pohybovať sami, a jediné, čo môže urobiť, je použiť obmedzené množstvo energie, ktoré má zariadenie na zatvorenie dverí, ktoré vedú do jeho kancelárie. Hru vytvoril Scott Cawthon a keďže bol nezávislým vývojárom, uchýlil sa k tomu, že animatronici boli jedinými postavami schopnými pohybu počas hrôzostrašných nocí, pričom hráčova ochranka zostala na jednom mieste.

 

Pripravovaná filmová adaptácia bude založená na komplikovanom príbehu predstaveného počas posledne menovaných hier v sérii, súvisiacich románoch a ilustrovaných príbehoch. William Afton (zahrá ho herec Matthew Lillard) je geniálny vynálezca a podnikateľ, ako aj jeden z majiteľov siete titulárnych reštaurácií. Občas si však oblečie žltý zajačikovský oblek, aby sa vydal na zlostné zabíjačky, pričom jeho jediným cieľom sú deti. Po nejakom čase zabíjania malých detí si William uvedomí, že animatronici z reštaurácií sa pohybujú sami od seba. Môžu tieto dve udalosti súvisieť?

 

img

záber z pôvodnej hry Five Nights at Freddy's

 

Vo videohrách sa William zdal nezastaviteľný. V okolí nebol nikto, kto by deťom pomohol, zatiaľ čo zloduch naďalej pohlcoval hlad po krvi. Mike, ktorého v pripravovanom filme stvárnil Josh Hutcherson, začal pátrať po tajomstve strašidelných miest tak, že chodil z reštaurácie do reštaurácie a získaval všetky informácie, ktoré mohol. Keďže halloweenska franšíza sa minulý rok uzavrela, možno je čas, aby sa Universal a Blumhouse poobzerali po novej hororovej franšíze, ktorá každú chvíľu nadchne publikum. Sú všetci pripravení na Freddyho?

 

Oficiálne plagáty filmu Five Nights at Freddy's si môžete pozrieť v galérii, než film odpremiéruje v kinách a bude dostupný na streamovacej službe Peacock 27. októbra.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies