Rusko uzavrelo registráciu prezidentských kandidátov, očakáva sa víťazstvo Putina

NETKY.SK • 11 Február 2024, 09:17 • 2 min
Rusko uzavrelo registráciu prezidentských kandidátov, očakáva sa víťazstvo Putina

V Rusku sa skončila registrácia kandidátov pre marcové prezidentské voľby. Na zozname je prezident Vladimir Putin, ktorý by mal podľa očakávaní zvíťaziť, a traja politici, ktorí podporujú vojnu na Ukrajine. Informuje o tom agentúra Reuters, ktorá sa odvoláva na nedeľňajšie (11. 2.) správy tamojších médií.

slovakia

left justify in out

V Rusku sa skončila registrácia kandidátov pre marcové prezidentské voľby. Na zozname je prezident Vladimir Putin, ktorý by mal podľa očakávaní zvíťaziť, a traja ďalší politici. Informuje o tom agentúra Reuters, ktorá sa odvoláva na nedeľňajšie (11. 2.) správy tamojších médií.

Na zoznam sa nedostal ruský protivojnový kandidát Boris Nadeždin po tom, ako mu Ústredná volebná komisia (ÚVK) vo štvrtok nedovolila kandidovať s tým, že zistila nedostatky pri zbieraní podpisov potrebných na podporu jeho kandidatúry.

ÚVK do volieb hlavy štátu zaregistrovala Vladislava Davankova, podpredsedu Štátnej dumy a člena frakcie Noví ľudia; Leonida Sluckého, vodcu ultranacionalistickej Liberálno-demokratickej strany (LDPR) a nominanta Komunistickej strany Ruskej federácie (KPRF) Nikolaja Charitonova.

Očakáva sa, že 71-ročný Putin, ktorý sa rozhodol kandidovať ako nezávislý v marcovom hlasovaní ľahko zvíťazí. Putin nie ako nominant vládnucej strany Jednotné Rusko a je najvyšším ruským predstaviteľom od roku 2000.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sarah Horová
Zdroj/foto: RTVS, Ruský prezident Vladimír Putin. (spravy.rtvs.sk)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies