Kórejská profesionálna skupina COLOR CREW spôsobila v RDS Art Group tanečný ošiaľ!

NETKY.SK • 2 November 2023, 10:00 • 2 min
Kórejská profesionálna skupina COLOR CREW spôsobila v RDS Art Group tanečný ošiaľ!

Do Bratislavy zavítala jedinečná kórejská tanečná skupina COLOR CREW. Štyria chalani pochádzajú z mesta Soul a na Slovensko prišli z Paríža v rámci celosvetového turné. V Dome umenia RDS Art Group predviedli unikátnu show aj dva tanečné workshopy. Nechýbala ani autogramiáda a fotenie s fanúšikmi, ktorí si talentovaných Kórejčanov dokonale užili.

slovakia

left justify in out

Každý člen COLOR CREW vyniká vo svojom vlastnom špecifickom tanečnom štýle. Jeden preferuje locking, ďalší hip-hop, no všetci reflektujú aktuálne tanečné trendy, na základe ktorých tvoria choreografie. Woomin, Nero, Ukun a Nema sa spoznali na strednej škole. Aktuálne trénujú vyše tri hodiny denne, ale boli časy keď z tanečného parketu neodišli celý deň. Na svojich workshopoch sú precízni a snažia sa do všetkého dať veľkú dávku emócie a zážitku. Aj preto sú ich workshopy také autentické a plné energie.
 
Na Slovensku sa nám páčilo, cítili sme sa tu veľmi dobre. Predtým sme navštívili veľkomestá ako napríklad Paríž alebo Hongkong a všade bolo veľmi hlučno, stresovo, veľa ľudí na cestách aj mimo nich. Tu bola pohoda a útulne, takže aj preto sa nám tu veľmi páčilo. Blízka mi je aj vaša kultúra, fakt som si to užil,“ neskrýval radosť Woomin

Najviac si štyroch top kórejských choreografov a tanečníkov užili členovia tanečnej skupiny kROWN, ktorá sa ako jediná špecializuje na K POP. Tanečníci pod vedením Olega Knyazeva tak vytvorila historicky prvú tanečnú spoluprácu medzi Kóreou a Slovenskom.

Myslím si, že sú ľudia na Slovensku nadaní a chcú sa zlepšovať. Tancovali dobre, aj keď im to niekedy nevyšlo, nevzdávali sa. A to je najdôležitejšie, že z nich cítim tú energiu, ktorú do toho dali. Rád by som videl ich pokrok tak za tri roky. Mal by3 som prísť opäť a skontrolovať, ako im to pôjde. S Olegom sme sa stali dobrí kamaráti,. Myslím si, že má rád kórejskú kultúru a chce, aby sa jeho zverenci zlepšovali deň čo deň, preto ho chcem podporovať,“ chválil tanečníkov Nema.

COLOR CREW boli unesení z priestorov Domu umenia RDS Art Group. Obdivovali aj slovenský jedinečný K-POP obchod K-Dreamies, kde si každý môže nakúpiť exkluzívne kúsky priamo z Kórei vrátane albumov známych K-pop skupín.
 
Prešli a videli sme toho veľa, boli sme v centre mesta, na Bratislavskom hrade aj na vyhliadke UFO. Pozreli sme si vintage obchodíky aj obchody s hudbou. Navštívili sme aj salaš Príroda v Stupave a ochutnali tradičné jedlá,“ s úsmevom prezradil Ukun. Kórejskí tanečníci a choreografi sa v Bratislave zastavili v rámci svetového turné, v ktorom budú ešte pokračovať.
 

Bolo to veľmi náročné, predtým ako sme prišli na Slovensko, tak sme spali sotva tri hodiny. Stále tancujeme, trénujeme, fotíme sa, ale čoskoro nám to končí. Tento mesiac máme Woomin a ja menšie turné u nás a Nema ide do Thajska a Hongkongu súťažiť. Takže kompletná zostava COLOR CREW sa stretne v Kórei tak na konci novembra. Budeme pripravovať klip pre našu vlastnú pesničku, takže to je aktuálne naša najdôležitejšia úloha,“ uzatvára líder skupiny Nero.  


 
Zatancovať si ako K-POP idols si môžete aj vy, stačí sa prihlásiť na www.rdsartgroup.sk alebo osobne na recepcii v RDS Art Group na Laurinskej 14 v Bratislave.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nora Krchňáková
NK Factory, Nina Brnová, Zdroj foto: RDS Art Group
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies