V severnej Tanzánii sa začalo s výstavbou nového štadióna. Hostiť bude finále AFCON 2027

NETKY.SK • 9 Apríl 2024, 17:30 • 2 min
V severnej Tanzánii sa začalo s výstavbou nového štadióna. Hostiť bude finále AFCON 2027

Spoločnosť China Railway Construction Engineering Group (CRCEG) začala výstavbu moderného futbalového štadióna v tanzánijskom meste Arusha na severe krajiny pre finále Afrického pohára národov (AFCON) v roku 2027.

slovakia

left justify in out

Slávnostné položenie základného kameňa sa konalo na pozemku s rozlohou 14,57 hektára, kde sa k inžinierom a technikom CRCEG pripojili vysokí predstavitelia tanzánskej vlády, ktorí začali stavať štadión s kapacitou 30 000 divákov.

Damas Ndumbaro, minister kultúry, umenia a športu, uviedol, že výstavba moderného štadióna predstavuje dôležitý míľnik, keďže Tanzánia sa pripravuje na spoločné organizovanie finále AFCON s Keňou a Ugandou. Zároveň dodal, že štadión v Arushe bol označený za najdôležitejší a najmodernejší štadión postavený čínskymi spoločnosťami v Tanzánii za posledných 20 rokov po štadióne Benjamina Mkapu v prístavnom meste Dar es Salaam s kapacitou 60 000 divákov.

"Pre Tanzániu je to dôležitá infraštruktúra. Krajina sa totiž pripravuje na usporiadanie finále AFCON 2027 po prvýkrát v histórii afrického futbalu a zmení obraz Tanzánie v Afrike," povedal Ndumbaro.

Vedúci projektu Gao Hongchun uviedol, že dodávateľ sa zaviazal vybudovať jeden z najlepších štadiónov v Afrike, poskytnúť miestnym obyvateľom pracovné príležitosti, podporiť mestskú výstavbu a podporiť regionálny hospodársky rozvoj.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj: Xinhua News Agency, Foto: The Undepended Uganda
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies