Je tu Valentín! Florista radí, akým kvetom urobíte najväčšiu radosť

NETKY.SK • 13 Február 2022, 20:00 • 2 min
Je tu Valentín! Florista radí, akým kvetom urobíte najväčšiu radosť

BRATISLAVA - Sviatok zamilovaných, ktorý oslavujeme 14. februára, je spätý s darovaním kvetov. Je vhodné vsadiť na klasiku alebo sledovať trendy? Ivan Bednárik pre Netky porozprával, čo je pri výbere kvetu najdôležitejšie.

slovakia

left justify in out

Známy florista uviedol, že láska má veľa podôb a jeho tohtoročným valentínskym trendom je 50 odtieňov ružovej. „Začíname pri svetloružovej a končíme pri bordovej,“ povedal.

 

img

Ivan Bednárik

 

Mnohí muži iste stavia na klasiku a kúpia ružu. Podľa odborníka na kvety takéto rozhodnutie určite nie je krok vedľa. Možností je však oveľa viac. „Ruža je symbolom nielen lásky, ale aj vzťahu medzi mužom a ženou. Je to najpoužívanejší kvet, ktorý existuje v mnohých variantách. Mnohí volia aj iné možnosti, ako napríklad pololúčne kytice alebo tulipány. V podstate je úplne jedno, aký kvet žena dostane na Valentína. Kvet vyjadruje spojitosť s týmto sviatkom lásky.“

 

Prečítajte si tiež: SKUTOČNÝ PRÍBEH Ako môže jeden obyčajný dar priniesť neobyčajnú radosť so srdcervúcou pointou

 

I keď sa možno niektorí stránia karafiátu, ktorý so sebou nesie závan socializmu, podľa Bednárika je aj tento kvet veľmi pekný a má množstvo variantov, ktoré môžu vyniknúť napríklad v lúčnych kyticiach. Označenie karafiátu za retro osobne považuje za urážku tohto kvetu.


img

 

Ak by chcel niekto očariť veľkolepým balením kytice, florista má jedno zásadné odporúčanie. „Balenie by malo slúžiť len na prepravu a malo by kvety chrániť. Veľkým trendom je viac papiera a málo kvetov, respektíve samotné kvetinové umenie trošku akoby odchádza. Kvety by mali byť bez obalov či papierov,“ povedal.

 

Platí to aj pre rezané ruže v škatuliach. „Je to akoby ste jedli koláč cez krabicu. Ružu a celkovo kvety by mal človek chytiť, cítiť a ovoňať.“

 

Možno vás zaujme: Francúzi prekonali strach z covidu, už sa zasa sobášia a majú deti

 

Nemusíme sa báť ani kvetu v črepníku, ktorý podľa neho preferujú napríklad páni, ktorí takéto rastliny považujú za lepšiu investíciu, pretože dlhšie vydržia. Aj v tomto prípade je výber naozaj široký. Od klasických orchideí až po exotické chuťovky.

 

img

 

Kvety však nemusia dostať len ženy. Bednárik sa stretáva aj s prípadmi, keď prídu kúpiť kvety na Valentína aj ženy pre svojho partnera. „Výber neprispôsobujú tomu, že sú pre muža, ale tomu, že daný pán má jednoducho rád kvety. Nezáleží, či budú ružové, zelené alebo modré, ale na tom, aby potešili. Radosť si nevyberá farbu,“ vyhlásil.

 

A práve radosť je pri výbere kvetu podľa floristu tým najdôležitejším faktorom. „Pri výbere kvetu by sme sa mali spoliehať na svoj vkus a na to, či sa kvet páči aj nám. Keď sa páči vám, bude sa páčiť aj obdarovanému, pretože vás vystihuje,“ uzavrel.

 

K téme: ZDRAVIE: Plastika cez poisťovňu?




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies