Peter Pellegrini má vraj návrh na nového ministra financií, je relatívne prekvapivý

NETKY.SK • 9 Apríl 2019, 08:36 • 2 min
Peter Pellegrini má vraj návrh na nového ministra financií, je relatívne prekvapivý

BRATISLAVA - Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) má na post ministra financií podľa zdrojov blízkym Úradu vlády na post nového ministra financií jasné preferencie.

slovakia

left justify in out

Premiér by údajne na poste ministra financií rád videl eurokomisára Maroša Šefčoviča. Jeho hovorkyňa Renata Goldírová sa však vyjadrila, že Šefčovič takúto ponuku doposiaľ nedostal, a preto ju ani nezvažuje. Úrad vlády sa k danej otázke zatiaľ nevyjadril.

 

img

 

Súčasný minister financií, Peter Kažimír, by mal zo svojho postu odstúpiť tento týždeň. Dôvodom je skutočnosť, že nastupuje do funkcie guvernéra Národnej banky Slovenska. Uvoľnené ministerské miesto by do času nástupu nového ministra mal zastávať práve premiér Pellegrini, a to do času, kým sa Šefčovičovi neskončí mandát v Európskom parlamente.

 

Predseda Smeru-SD Robert Fico sa vyjadril, že v súvislosti s voľbou nového ministra pripadajú do úvahy dve možnosti. „Buď postaviť nového ministra financií, úplne nového, zobrať niekoho z Národnej rady SR alebo na nejaký čas bude túto prácu vykonávať premiér,“ povedal Fico minulý týždeň.

 

img

 

V hre sú však viaceré mená. Fico pôvodne presadzoval Františka Imreczeho, ktorý pôsobil na poste šéfa finančnej správy, hovorilo sa aj o poslancovi Národnej rady Ladislavovi Kamenickom. Podpredseda Smeru-SD Richard Raši spomenul, že vhodných kandidátov je viacero, ich mená ale nekonkretizoval.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona