Muž oslnil pilota laserom, mohol zabiť takmer dvesto ľudí

NETKY.SK • 16 August 2022, 08:05 • 2 min
Muž oslnil pilota laserom, mohol zabiť takmer dvesto ľudí

PRAHA - Ako povedal Albert Enstein, ľudská hlúposť nepozná hraníc.

slovakia

left justify in out

Stredočeská polícia hľadá páchateľa, ktorý minulý týždeň v piatok oslnil pilota dopravného lietadla laserom, čím ohrozil viac ako 130 ľudí na palube. Lietadlo muselo núdzovo pristáť na letisku v pražskej Ruzyni. Informuje o tom spravodajkyňa TASR v Prahe s odvolaním sa na servery Novinky.cz a iDNES.cz.

 

Zo sveta: Akoby vyzeral svet, keby došlo k použitiu jadrových zbraní medzi USA a Ruskom?

 

img

 

Podľa hovorkyne stredočeskej polície zavolali o pol jednej v noci na tiesňovú linku pracovníci pražského letiska. Oznámili, že pilota niekto oslnil zeleným laserom. Podľa polície sa páchateľ nachádzal v okolí mesta Kladno. Na miesto okamžite vyslali hliadky aj vrtuľník, ale podozrivú osobu nenašli.

„Policajti vo veci začali úkony trestného konania pre podozrenie zo spáchania trestného činu všeobecného ohrozenia, za čo páchateľovi v prípade zadržania, preukázania viny a odsúdenia hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov," uviedla hovorkyňa polície Stredočeského kraja Michaela Richterová.

 

img

 

Hovorkyňa Letiska Praha Klára Divíšková však uviedla, že letisko v daný deň neeviduje žiadnu mimoriadnu udalosť, akou by bolo pristátie lietadla mimo plánu. Riadenie letovej prevádzky sa dosiaľ k prípadu nevyjadrilo. Nie je tak jasné, o aký let išlo.

Podobná udalosť sa stala aj minulý rok v decembri. Kriminalisti z Kladna pátrali po páchateľovi, ktorý oslnil pilota laserom a ten musel núdzovo pristáť na pražskom letisku. Na palube bolo vtedy 112 cestujúcich.

Z domova: Kremský: Občania nám ďakujú za pomoc



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies