Ministerka Kolíková vníma prepustenie stíhaného advokáta Martina Ribára za signál, že systém funguje

NETKY.SK • 17 Máj 2021, 13:59 • 2 min
Ministerka Kolíková vníma prepustenie stíhaného advokáta Martina Ribára za signál, že systém funguje

BRATISLAVA - Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková vníma rozhodnutie Ústavného súdu, ktorý nariadil prepustiť z väzby stíhaného advokáta Martina R. za signál, že systém funguje.

slovakia

left justify in out

„O väzbe rozhodujú súdy a je tu priestor aj na konanie pred ústavným súdom. Z tohto pohľadu systém zafungoval. Keď si pozrieme to odôvodnenie rozhodnutia ústavného súdu, tak vlastne tie závery z neho sú vo vládnom návrhu ministerstva spravodlivosti. My v ňom sprísňujeme dôvody, na základe ktorých súd rozhoduje o tom, či pôjde osoba do väzby,“ uviedla Kolíková.

 

img

 

Mohlo by vás zaujímať: Podľa Roberta Fica je rozhodnutie Ústavného súdu vo veci advokáta Martina Ribára diskvalifikáciou Špecializovaného trestného súdu


Ústavný súd nálezom zo štvrtka 13. mája skonštatoval, že Najvyšší súd SR svojim uznesením vo veci väzby Martina Ribára porušil jeho základné právo na osobnú slobodu podľa Ústavy SR a právo na slobodu a bezpečnosť podľa Dohovoru o ochrane ľudských práv a základných slobôd. Toto uznesenie bolo ústavným súdom zrušené a zároveň Najvyššiemu súdu prikázal, aby advokáta prepustil bezodkladne z väzby na slobodu.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal koncom apríla na Špecializovaný trestný súd v Pezinku obžalobu na advokáta Martina Ribára. Tá sa podľa prokuratúry týka zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zločinu krivej výpovede a krivej prísahy, spáchaného formou účastníctva a zločinu vydierania.

Súvisiaci článok: Ďalší záťah NAKA: Chytili aj bossa takáčovcov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies