Je isté, že sa objavia nové pandémie, a preto sa organizácie spájajú, aby sa nám v budúcnosti žilo lepšie

NETKY.SK • 18 Október 2022, 10:00 • 2 min
Je isté, že sa objavia nové pandémie, a preto sa organizácie spájajú, aby sa nám v budúcnosti žilo lepšie

ŽENEVA – Problémom sa dá i predchádzať, a keďže nás pandémia koronavírusu zanechala prekvapených a nepripravených, rozhodli sa organizácie zaoberajúce sa zdravím ľudí, zvierat, potravinami a aj životným prostredím spojiť, aby priniesli lepšiu budúcnosť pre všetkých.

slovakia

left justify in out

Zdravie každého je dôležité, preto spoločný plán dostal názov One Health, aby sa mohlo predpovedať akékoľvek hroziace nebezpečenstvo a aby sa v záujme ocitol boj s prípadnou novou pandémiou.

Plánuje sa tak, aby sa vopred ustanovili spôsoby a riešenia na päť rokov vopred a pripomína sa myšlienka, že až 70 percent infekčných ochorení má pôvod u zvierat. Ráta sa s tým, že populácia najmä v roku 2023 prudko vzrastie, a teda je isté, že iné pandémie sa objavia, zaútočia na ekonomiku, doničia prostredie a rozšíria sa tak, že budú usmrcovať oveľa viac ľudí.

Scenáru sa však, podľa WHO, dá predísť tak, že budeme šetrnejší k životnému prostrediu a viac sa bude dbať o to, aby sme sa čo najmenej medzi sebou nakazili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies