Z depresie sa dá uzdraviť iba v nedeľu

NETKY.SK • 4 Február 2021, 07:10 • 2 min
Z depresie sa dá uzdraviť iba v nedeľu

S depresiou ľudstvo zápasí odjakživa.

slovakia

left justify in out

 

Ťažoba na duši sa stala prirodzenou súčasťou každodennosti a to až do takej miery, že pokúsiť sa vyhnať ju niekomu pripadá nielen nemožné, ale aj nepotrebné.Zvyk je košeľa a v súvislosti s depresiou je prívlastok železná skutočne trefný. Škrtí, skracuje dych a jej pôsobením sa všetko robí akosi ťažšie.


Ešte horší radca
Depresia je zlý pán, a ešte horší radca. Nech koľkokoľvek ráz našepkáva, že chodenie s ňou nebolí, počúvať ju škodí a oberá o dar v podobe žitia. Cesta na slobodu vedie cez piatok až do nedele.

 

img

 

Boj
Akonáhle Chelsea dokončila štúdium na vysokej škole, začal sa jej každodenný boj s depresiou. O tom, že jej stav bol žalostný, ani netreba pochybovať. „Pocity strachu, obáv a depresie boli také skutočné. Kvôli každodennej nevoľnosti som ledva jedla. Spala som viac ako 12 hodín a predsa som každé ráno bojovala s tým, aby som vôbec vstala. Bola som tak ponorená do svojich myšlienok, že väčšinu dní som jednoducho nerozprávala," rozpamätáva sa Chelsea na obdobie, ktoré aj vďaka opisu pôsobí ako nočná mora. Pomoc hľadala, to áno, ale nikde jej nebola poskytnutá natoľko, aby sa boj skončil.

 

img


Temný piatok
Konečná radosť nastala súčasne s najväčšou temnotou. Vďačí za to Bohu a aktu, ktorý Ježiš ako vykupiteľ, vykonal kedysi na kríži. „Počas môjho najtemnejšieho dňa, jeden piatok v júli, som sa konečne priblížila k Ježišovi tak ako sa On ku mne už dlho približoval. Modlila som sa. A dva dni nato, v nedeľu, som sa zobudila bez ťarchy depresie a pocitu úzkosti. Po prvýkrát za tak dlhý čas som cítila Jeho pokoj. Zažila som zázračné uzdravenie, ktoré sa dá vysvetliť jedine Božou dobrotou," priznáva Chelsea a dodáva, že Boha zaujíma každá bolesť a že je uprostred nej s tým, kto ju prežíva.

 

img

 

Z depresie je únik, ktorý vedie cez pochopenie veľkého piatka až po vieru v nedeľu, v rámci ktorej sa udial najväčší zázrak vzkriesenia. Je ťažké mať nádej, keď sa všetko zdá bezútešné, a predsa je dôležité zachovať si ju. Temnota možno trvá dni, ba dokonca aj týždne či mesiace, ale konečné slovo bude mať, tak ako vždy, napokon Boh.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies