Sestry Fialkové si pochvaľujú prípravu na sezónu, SZB si udržal sponzorov

NETKY.SK • 27 Október 2022, 14:33 • 2 min
Sestry Fialkové si pochvaľujú prípravu na sezónu, SZB si udržal sponzorov

BANSKÁ BYSTRICA - Slovenskí biatlonisti a biatlonistky majú za sebou kvalitnú prípravu na nastávajúcu zimnú sezónu. Absolvovali ju vo vysokohorskom prostredí prevažne v alpských strediskách, najmä v Taliansku. Biatlonová reprezentácia sa rozdelila do troch skupín, pričom sestry Fialkové absolvovali aj individuálne sústredenia.

slovakia

left justify in out

S prípravou sú spokojní!

 

"Z osobných dôvodov som začala prípravu o mesiac neskôr, ale som s ňou spokojná. Často sme sa pripravovali spoločne so sestrou Ivonou, ale aj sme sa rozchádzali. Letná príprava bola kvalitná, bez zranení aj vďaka fyzioterapeutom z VŠC Dukla. Novinkou bolo cyklistické sústredenie v Chorvátsku. Udialo sa tak prvýkrát a hodnotím ho pozitívne. Perfektné bolo i kondičné sústredenie na Kanárskych ostrovoch vo vysokohorskom prostredí. Všetko išlo podľa predstáv a už sa teším sa na sezónu. Na záverečnú prípravu pred prvým kolom Svetového pohára vycestujeme niekam za snehom. Keďže je problém so snehovými podmienkami v Európe, zvažujeme aj severské strediská," uviedla Paulína Bátovská Fialková na štvrtkovej tlačovej konferencii v sídle Slovenského zväzu biatlonu (SZB) v Banskej Bystrici.

 

 

Slovenský zväz biatlonu stanovil na novú sezónu pre sestry Fialkové aj konkrétne ciele. Umiestnenie na majstrovstvách sveta v prípade Paulíny do 6. miesta a Ivony do 10. miesta. "Pred sezónou nemám žiadne očakávania, lebo to nikdy nedopadlo dobre, keď som od seba niečo očakávala. Ak však od mňa očakávajú nejaké umiestnenia druhí, tak to mi neprekáža. Ak to robím ja, tak ma to zväzuje. Idem týždeň za týždňom, preteky za pretekmi a uvidíme, ako sa to bude vyvíjať. Nemám to nastavené tak, že na majstrovstvách sveta v Oberhofe chcem získať medailu, pretože takto to u mňa nefunguje," dodala Paulína Bátovská Fialková.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies