Vykradli hrob zosnulého českého Majstra Karla Gotta! Zmizla soška zlatého slávika a ruže

NETKY.SK • 23 Marec 2021, 20:30 • 2 min
Vykradli hrob zosnulého českého Majstra Karla Gotta! Zmizla soška zlatého slávika a ruže

PRAHA – Ľudia už skutočne nemajú žiadne hranice. Zlodeji sa tentokrát sústredili na miesto posledného odpočinku českej speváckej ikony Karla Gotta.

slovakia

left justify in out

Z hrobu zmizla soška zlatého slávika a zlaté ruže. Ako informuje portál expres.cz, pozornosť vandalov prilákal hrob Karla Gotta a Evy Pilarovej, ktorá je pochovaná neďaleko speváka.

 

Jeho rodina a fanúšikovia Majstrov hrob doslova velebia, nosia mu tam stále čerstvé kvety, zapaľujú sviečky a o pietne miesto sa dôkladne starajú. Na ukradnuté sošky pritom upozornili jeho fanúšikovia.

 

„Iba dúfam, že ho nikto preboha nevykradol. Pred Vianocami tam ležala aj zlatá ruža. Ani tá tam teraz nie je. Dokonca niekto prešiel v zatáčke kolieskami cez trávnik a slušne očesal spodný rododendron a vyryl dosť hlbokú brázdu na tom jeho trávniku. Dosť úbohé, pretože v tých miestach je dosť široká cesta, aby sa mu dalo vyhnúť,“ napísala jedna Majstrova fanynka.

 

Pomník Karla Gotta je na cintoríne v Malvazinky v Prahe. Pre fanúšikov populárneho umelca je to miesto, kam si chodia zaspomínať na speváka, ktorého milovali. Niektorí však prídu toto miesto zdevastovať, či dokonca kradnúť.

 

„Žiaľ, musím napísať, že je to pravda. V poslednej dobe sa veci a dačeky z jeho hrobu strácajú. Nebol to len zmienený zlatý slávik. Je nám to ľúto, čoho sú niektorí ľudia schopní,“ skonštatovala hovorkyňa rodiny Karla Gotta Aneta Stolzová.

 

Na neďalekom hrobe Evy Pilarovej sa pritom zopakoval podobný scenár, z jej hrobu tiež zmizli sošky zlatého slávika, ktoré získala počas svojej úspešnej kariéry.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies