Instagram a Facebook odstraňujú príspevky ponúkajúce interrupčné tabletky

NETKY.SK • 28 Jún 2022, 08:00 • 2 min
Instagram a Facebook odstraňujú príspevky ponúkajúce interrupčné tabletky

WASHINGTON – Sociálne siete Instagram a Facebook začali odstraňovať príspevky ponúkajúce tabletky na umelé prerušenie tehotenstva ženám, ktoré by k nim nemali mať prístup na základe rozhodnutia Najvyššieho súdu USA.

slovakia

left justify in out

Ten minulý týždeň zrušil ústavné právo na interrupciu. TASR správu v utorok prevzala z agentúry AP. Takéto príspevky na oboch sociálnych sieťach boli údajne zacielené na ženy žijúce v amerických štátoch, kde v piatok vstúpili do platnosti zákony zakazujúce interrupcie.

 

img

 

Najvyšší súd v tento deň (piatok 24. júna) zrušil prelomové rozhodnutie v prípade „Roeová verzus Wade“ z roku 1973, ktoré zakotvovalo právo ženy na interrupciu. Krátko po zverejnení tohto rozhodnutia sa na sociálnych sieťach začali objavovať príspevky, ktoré ženám ponúkali možnosť interrupcie. Facebook a Instagram začali vzápätí niektoré z nich odstraňovať.

 

img

 

Možno vás zaujme: V tejto krajine žiadajú opätovné nosenie rúšok



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies