Serie A: Neuveriteľný záver zápasu medzi milánskym AC a Speziou, Fiorentina deklasovala Janov

NETKY.SK • 18 Január 2022, 08:29 • 2 min
Serie A: Neuveriteľný záver zápasu medzi milánskym AC a Speziou, Fiorentina deklasovala Janov

MILÁNO – Na milánskom San Sire sa diali teda poriadne veci! Najprv rozhodca neponechal výhodu domácim a ukradol Milánčanom šancu na víťazný gól. Potom sa v posledných sekundách zápasu presadil hosťujúci kapitán, ktorý mal byť podľa mnohých už dávno vylúčený. V druhom pondelkovom zápase Fiorentina rozstrieľala trápiaci sa Janov.

slovakia

left justify in out

 

AC si vybralo deň "blbec"

 

História sa opakuje! Tak ako počas minulého januára, tak aj tento rok si Milánske AC prekvapivo nedokázalo poradiť so Speziou, ktorá v tabuľke figurovala iba na 16. mieste. AC malo doposiaľ výbornú formu a víťazstvom nad Speziou mohlo ukrojiť náskok Interu o ďalšie 2 body.

 

Milánčania dominovali počas celého prvého polčasu a séria nepremenených šancí sa im nakoniec stala osudnou. Perfektný zápas odchytal brankár Spezie, ktorý si svoju jedinú slabšiu chviľku vybral na samotnom konci prvého polčasu, keď po zlom spracovaní lopty daroval domácim pokutový kop. Ten si postavil na biely bod kapitán Theo Hernandéz, no svojím pokusom tesne minul ľavú žrď Provedelovej bránky.

 

Po nepremenej penalte prišla ďalšia šanca domácich a v nadstavenom čase sa po peknom pase Radeho Kruniča presadil najlepší hráč Milánčanov Rafael Leao, pre mladého Leaa to bol 6. gól v tohtoročnej sezóne Serie A

 

 

V druhom polčase sa hra o čosi vyrovnala, no na 2:0 mohol krátko pred svojím vystriedaním zvýšiť Saelemakers, lenže jeho strelu fantasticky vychytal Provedel. Majstrovský ťah z rukáva vytiahol tréner Spezie Thiago Motta, ktorý na trávnik poslal behavého Agudela a ten sa stal hviezdou druhého polčasu. V 64. minúte si perfektne nabehol na prízemný center Verdeho a stav zápasu bol z ničoho nič vyrovnaný. Milánčania si postupne začali vytvárať tlak, no zlomové momenty prišli až v záverečných minútach. 

 

Najprv sa k slušnej palebnej pozícii dostal striedajúci Rebič, no pri svojom pokuse ohroziť bránu bol faulovaný. Lopta sa odrazila do ešte väčšej šance pre Juniora Messiasa a ten pohotovo zavesil loptu do pravej šibenice. Lenže rozhodca akciu nepustil ďalej a nariadil domácim iba priamy kop. Z priameho kopu ohrozil bránu Zlatan Ibrahimovič, no ďalší pohotový zákrok vytiahol Provedel. Z následného rohového kopu sa znova dostal do šance Zlatan, ale Provedel s pomocou brvna loptu do brány nepustil.

 

Spezia sa nevzdala a po uplynutí nadstaveného času sa práve Agudelo znova pripomenul, keď vybojoval loptu v strede poľa a táto akcia sa nakoniec skončila víťazným gólom pre Speziu. Hrdinom stretnutia sa stal kapitán Gyasi, ktorý podľa mnohých fanúšikov nemal zápas už dávno dohrať, no nakoniec sa stal hrdinom  Spezie.

 

 

Fiorentina si spravila krásny pondelok

 

Fialky si na domácom ihrisku hravo poradili s Janovom takmer až potupným výsledkom 6:0. Janov odvolal legendu talianskej ligy Andreja Ševčenka a dúfal, že táto zmena im pomôže získať cenné body v boji o zotrvanie v Serii A. Fiorentina sa s Janovom nepárala a v oboch polčasoch sa presadila po 3x a pokračuje vo svojej ceste za pohárovou Európou. Za domácich sa presadili 2x Biraghi, Bonaventura, Vlahovič, Odriozola a Torreira.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies