AKTUALIZÁCIA: V SR pribudlo v utorok 25 prípadov ochorenia COVID-19, spolu ich je 97

NETKY.SK • 17 Marec 2020, 18:03 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: V SR pribudlo v utorok 25 prípadov ochorenia COVID-19, spolu ich je 97

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU - Na Slovensku pribudlo v utorok 25 nových pozitívnych prípadov na ochorenie COVID-19. Spolu tak je 97 pozitívnych vzoriek a 1816 negatívnych. Informovala o tom hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová. lef lemBRIEF-SR-počet-prípady-koronavírus

slovakia

left justify in out

Celkový počet evidovaných prípadov ochorenia COVID-19 teda stúpol na 97. Povedal to premiér Peter Pellegrini po návšteve Zornice v Bánovciach nad Bebravou.

 

Z prípadov sú osoby z Bratislavy, z okresu Žilina, z okresu Dunajská Streda a z okresu Revúca, spresnila hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová s tým, že celkovo 1631 vzoriek bolo negatívnych.

 

img

 

992 ľudí sa chce vrátiť domov

Vláda SR na odporúčanie krízového štábu podľa premiéra vyhlási v stredu 18. marca rozšírený núdzový stav pre oblasť zdravotníctva aj na všetkých ostatných poskytovateľov ústavnej zdravotnej starostlivosti, to znamená aj na súkromné nemocnice, súkromné kliniky, úrady verejného zdravia, záchranky, dopravnú zdravotnú službu a iné.

 

"Tento núdzový stav sa nebude týkať našich ambulancií a lekárov, títo zostávajú vo svojom režime," podotkol.

 

img

 

Štát podľa dosluhujúceho predsedu vlády SR eviduje v súčasnosti 992 ľudí, ktorí žiadajú o repatriáciu domov, toto číslo, ako upozornil, môže byť trochu vyššie.

 

"Slovensko bude postupne pripravené doviezť všetkých, ktorí o to požiadajú. Chcem požiadať o určitý moment strpenia, nedá sa všetko naraz a pre všetkých," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies