Galéria Slovenské rozhlasu prináša výstavu venovanú pamiatke Erika Bindera

NETKY.SK • 26 September 2023, 11:00 • 2 min
Galéria Slovenské rozhlasu prináša výstavu venovanú pamiatke Erika Bindera

BRATISLAVA - Galéria Slovenského rozhlasu je pripravená privítať návštevníkov na výstave NE(S)PÚTANÍ, venovanej pamiatke Erika Bindera, významného výtvarníka, ktorý nás opustil vo veku 49 rokov. Vernisáž výstavy sa uskutoční v utorok, 3. októbra 2023, o 17:00 v priestoroch galérie Slovenského rozhlasu na Mýtnej ulici 1.

slovakia

left justify in out

Výstava predstavuje diela siedmich umelcov, ktorí sa výrazným spôsobom vymanili z konvencií a tvorili s autenticitou a vášňou. Ide o Jána Bátoreka, Stana Černého, Andreja Dúbravského, Petra Kalmusa, Otisa Lauberta, Ildikó Pálovú a Erika Bindera. Každý z nich je známy svojím jedinečným prístupom k výtvarnému umeniu.

 

Pre kurátora Ivana Jančára bolo rozhodujúce, že výber umelcov nezávisel na tom, či žili v zahraničí alebo v menšej lokalite, a nezávisel ani na ich veku, postavení v umeleckom svete alebo na úspechoch dosiahnutých na veľtrhoch s výtvarným umením. Spoločným menovateľom pre všetkých umelcov je ich autentický umelecký prejav.

 

„Celý život som prežil s výtvarníkmi, viem aké zložité je vytvárať skutočné umelecké diela a ostať verný svojmu presvedčeniu – často dlhé roky bez výraznejšej podpory, bez materiálneho zázemia, životných istôt, “ hovorí kurátor výstavy Ivan Jančár. „Výstavu sme začali pripravovať ešte minulý rok a 5. júna tohto roku nás opustil jedinečný výtvarník Erik Binder,  preto sme sa rozhodli venovať túto výstavu jeho pamiatke“ dodáva Ivan Jančár.

Výstava, ktorá potrvá od 4. októbra do 24. novembra 2023, je príležitosťou na spoznanie tvorby týchto umelcov, ktorí sa neboja výrazne vyjadriť svoje vnútorné presvedčenie. Otváracie hodiny výstavy sú nasledovné: pondelok a utorok od 12:00 do 17:00 hodiny, streda až piatok od 13:00 do 18:00 hodiny, štvrtok a piatok od 12:00 do 17:00.

 

Rezervácie komentovaných prehliadok a workshopov sú možné na adrese galeria@rtvs.sk

 

Prijmite pozvanie na vernisáž výstavy "Nespútaní" a objavte fascinujúci svet umenia týchto výnimočných umelcov, ktorí zostali verní svojej vášni a presvedčeniu. Je to tiež jedinečná príležitosť na preskúmanie ich tvorby a uctenie si pamiatky Erika Bindera, ktorý zostane navždy vo svete výtvarného umenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Rozhlas a televízia Slovenska / Ivana Zečevič Foto: Galéria Slovenského rozhlasu
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies