Vo Francúzsku očakávajú ďalší lockdown. Macron sa prihovorí obyvateľom

NETKY.SK • 31 Marec 2021, 13:32 • 2 min
Vo Francúzsku očakávajú ďalší lockdown. Macron sa prihovorí obyvateľom

PARÍŽ - Francúzsky prezident Emmanuel Macron v stredu osloví obyvateľov. Súčasťou televízneho príhovoru by podľa predpokladov mohlo byť oznámenie nových reštrikcií v boji proti koronavírusu.

slovakia

left justify in out

Emmanuel Macron už v televízii ohlasoval predchádzajúce celoštátne lockdowny z marca a októbra. Podľa úradu prezidenta sa národu prihovorí o 20:00 stredoeurópskeho času. K obsahu vystúpenia sa bližšie nevyjadrili.

 

img


Počet ľudí hospitalizovaných na jednotkách intenzívnej starostlivosti vo Francúzsku v utorok prekročil hranicu päťtisíc. Stalo sa tak po prvý raz za jedenásť mesiacov. Vzostup infekcií vedie k pribúdajúcim otázkam o stratégii vlády v boji s vírusom. Možnosti, ako dosiahnuť zvrat bez zavedenia úplného lockdownu, prezidentovi ubúdajú. Vzhľadom na to, že v krajine sa budúci rok konajú prezidentské voľby, je Macron nútený hľadať rovnováhu medzi politickými a zdravotnými záujmami.

 

Súvisiaci článok: Vo Francúzsku napokon iba mierne sprísnili existujúce obmedzenia



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies