IKEA a Inditex hľadajú príležitosti na návrat do Ruska

NETKY.SK • 22 Apríl 2022, 14:14 • 2 min
IKEA a Inditex hľadajú príležitosti na návrat do Ruska

MOSKVA – Švédsky výrobca nábytku IKEA a španielska spoločnosť Inditex, ktorá vlastní značky Zara a Bershka, skúmajú možnosti prekonfigurovania logistiky s cieľom vrátiť sa na ruský trh, uviedol zástupca ministra priemyslu a obchodu Ruskej federácie Viktor Evtukhov.

slovakia

left justify in out

„Majú veľmi zaujímavý spôsob práce. IKEU je ťažké napodobniť. Ale zároveň nechali svoje Magi pracovať. Dve Magi sa teraz dokončujú, čiže nezastavili investície do výstavby. Hovoria, že je dôležité, aby bola stratégia sortimentu naplnená, teraz sa to všetko trochu upokojí a pochopíme, ako dovážať produkty a znovu otvoríme. Navyše IKEA sama investovala a vybudovala si vlastné mega-centrá, takže ich opustenie je pre nich zjavne neefektívny krok,“ povedal Evtukhov.

 

 

Čo sa týka spoločnosti Inditex, ktorej biznis model je založený na aktualizácii kolekcie niekoľkokrát za sezónu, je na tom podobne, pokračoval zástupca ministra priemyslu a obchodu. „Hovoria, že nevieme dodať tovar načas a je nesprávne, aby sme predávali rovnaké zásoby. Teraz tiež hovoria, že ruský trh je pre nich veľmi dôležitý,“ zdôraznil Evtukhov a podotkol, že „predaj produktov Zara iba v jednom z moskovských nákupných centier bol vyšší ako predaj ich produktov v celej Európe“.

 

 

„Preto sa, samozrejme, chcú vrátiť na náš trh. Ale ak sa nevrátia, je to len plus, pretože našim výrobcom sa otvárajú dobré príležitosti,“ poznamenal Evtukhov.

 

img

 

Ako predtým povedal ruský prezident Vladimír Putin, „sväte miesto nie je nikdy prázdne. Ak niektorý z výrobcov odevov opustí ruský trh, bol by som rád, keby toto miesto obsadili domáci výrobcovia“.

 

Prezident poznamenal, že štát podporí domácich dizajnérov a výrobcov odevov. Podľa hlavy štátu musí byť ruský módny dizajn absolútne úspešný.

 

https://ria.ru/20220421/vozvraschenie-1784672596.html



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies