Hokejista Rastislav Gašpar zaznamenal na Országh Cupe 19 kanadských bodov

NETKY.SK • 27 Júl 2020, 16:12 • 2 min
Hokejista Rastislav Gašpar zaznamenal na Országh Cupe 19 kanadských bodov

Jedenástemu ročníku hokejbalového turnaja Országh Cup dominovali hokejbalisti tímu Pro auto Banská Bystrica. Turnaj, ktorý sa pravidelne koná v letných mesiacoch v meste pod Urpínom dokázali prvýkrát ovládnuť domáci hokejisti až teraz, keď sa turnaj odohral na zimnom štadióne v Žiari nad Hronom. Prispel k tomu výborný výkon hokejistu Rastislava Gašpara, ktorý v drese Banskobystričanov zaznamenal 19 kanadských bodov.

slovakia

left justify in out

Finálový duel so Spišskou Novou Vsou (3:2) dokonca rozhodol on sám, keďže strelil všetky góly. Rodák z Banskej Bystrice si za svoj turnajový výkon odniesol ocenenie pre najlepšieho strelca, aj najlepšieho nahrávača. Aby tých ocenení nedostal až toľko, organizátori dali cenu pre najužitočnejšieho hráča hokejbalistovi Funky Monkeys Liptovský Mikuláš Vladimírovi Vybíralovi. "Neznamená to veľa. Predsalen, bol to Rasťo Gašpar, ktorý dal 19 bodov. Podľa mňa by si to zaslúžil viac, ale, samozrejme, som rád za to ocenenie," povedal hokejista HK´32.

 

Gašpar sa predovšetkým tešil z tímového úspechu. "Som spokojný, že konečne, 11. ročník. A síce som nehral všetky ročníky, ale som spokojný, že sme to konečne dobre zložili," povedal s tým, že veľkou výhodou bola absencia dlhého nočného posedenia. "V sobotu sme nešli do mesta, čo bola vždy veľká chyba. A dnes to zobral každý zodpovedne. Všetko sadlo tak, ako má a vyhrali sme," prezradil s úsmevom bývalý hokejista banskobystrického HC´05, Skalice či slovenskej dvadsiatky.

 

img

 

Uspieť v konkurencii ďalších 15 tímov považuje za veľký úspech. Hokejista, ktorý si za seniorov zahral prvýkrát v sezóne 2013/2014 za Banskú Bystricu sa nazdáva, že najväčší problém na turnaji im urobila Podbrezová. "Myslím si, že to štvrťfinále bolo teoreticky ťažké s tou Podbrezovou. Tam sme dostali hneď na 0:1, tam sme to museli dobiehať, ale potom sme sa rozbehli a bolo to už potom dobre," vysvetlil a dodal, že aj hokejbalisti Liptovského Mikuláša boli v závere semifinále veľmi nepríjemní. "Všetci súperi sú tu ťažkí. Kto sa dostane takto do osmičky a už je to potom o tom jednom góle," doplnil o ceste Banskobystričanov vo vyraďovacej časti turnaja, kde zvíťazili dvakrát 3:1 a vo finále 3:2.

 

Gašpar, ktorý najviac sezón odohral za Detvu, sa už teší na blížiacu sa sezónu Tipsport ligy. Aj samotný turnaj považoval za malé vzkriesenie po vynútenej prestávke, ktorú priniesol koronavírus. "Veď uvidíme, ako to bude ďalej. Lebo môže vystúpiť ten počet a nemusí sa vôbec hrať," prízvukoval s tým, že Országh Cup bol výborným spestrením letnej prípravy. Nastávajúci ročník Tipsport ligy bude špecifický, keďže klubom kvôli koronavírusu vypadli nemalé finančné prostriedky. "Manažéri vraveli, že chcú stavať na odchovancoch, teoreticky na Slovákoch, uvidíme, ako to bude," uzavrel 25-ročný center.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ella marketing
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies