Ako detoxikovať telo od ťažkých kovov?

NETKY.SK • 11 Jún 2020, 15:02 • 2 min
Ako detoxikovať telo od ťažkých kovov?

Naše telo je denne vystavované toxickým látkam, čo si väčšinu času ani neuvedomujeme. Ťažké kovy sa nachádzajú všade okolo nás, pričom negatívne vplývajú na náš organizmus a po niekoľkých rokoch či desaťročiach môžu spôsobiť rad chorôb. Kde všade sa ťažké kovy nachádzajú a akým spôsobom ich dostať z nášho organizmu?

slovakia

left justify in out

Čo sú ťažké kovy?

Ťažké kovy sú toxické látky, ktoré sa nachádzajú všade okolo nás. Do kontaktu s nimi sa dostávame skrz plechovky, batérie, ale aj cez jedlo, ktoré konzumujeme. Postreky a chemikálie síce chránia potraviny pred parazitmi, no majú aj negatívne vedľajšie vlastnosti. Ovocie, zelenina, ale aj orechy či strukoviny sa práve vďaka postrekom menia na jedovaté časované bomby plné ťažkých kovov. Tieto látky môžu zostať v ľudskom organizme aj niekoľko rokov, či dokonca po celý život

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Medical Medium® (@medicalmedium),

 

Vplyv ťažkých kovov na organizmus

Tým, že ťažké kovy zostávajú v našom tele po dlhú dobu, majú negatívny vplyv na náš organizmus. Postupom času začnú v tele oxidovať, čím poškodzujú orgány a spôsobujú zápaly. Okrem toho oslabujú aj imunitný systém a môžu spôsobovať tráviace ťažkosti. Aby toho nebolo málo, ťažké kovy spôsobujú nemalý rad ochorení a telo nimi napadnuté vytvára dokonalé prostredie pre množenie sa vírusov, baktérií a parazitov.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Medical Medium® (@medicalmedium),

 

Superpotraviny, ktoré nám pomôžu detoxikovať telo

Celosvetovo uznávaný americký liečiteľ a spisovateľ Anthony William vyzdvihol vo svojej knihe "Medické médium" fakt, že v súčasnosti je takmer nemožné vyhnúť sa týmto látkam, no našťastie ich dokážeme dostať z nášho tela predtým, ako narobia škodu. Pomôže nám v tom niekoľko superpotravín, ktoré bežne kúpiť v supermarketoch či biopotravinách. Smoothie zo zeleného jačmeňa, čučoriedok, koriandru, spiruliny a atlantických morských rias môže podľa jeho slov detoxikovať telo od ťažkých kovov a vyriešiť tak rad chorôb, s ktorými si súčasná medicína nevie rady.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Medical Medium® (@medicalmedium),

 

Zelený jačmeň má schopnosť čerpať ťažké kovy z vašej sleziny, črevného traktu, pankreasu, štítnej žľazy a reprodukčného systému. Spirulina odstraňuje ťažké kovy z mozgu, nervového systému a pečene a koriander napomáha odstrániť z tela dlhé roky usadené ťažké kovy. Čučoriedky majú silné detoxikačné účinky a morské riasy sa okrem ortuti viažu na olovo, hliník, meď, kadmium a nikel, ktoré v tela vyplavia von. Pravidelnou konzumáciou týchto potravín napomáhame nášmu telu ostať zdravé, pričom mu dodávame mnoho vitamínov, minerálov a antioxidantov.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Medical Medium® (@medicalmedium),

 

Recept na smoothie podľa Anthonyho Williama

2 banány

200 gramov čučoriedok

130 gramov koriandru

2,3 dcl pomarančovej šťavy/kokosovej vody

1 pl zeleného jačmeňa

1pl spiruliny

1 hrsť atlantickej morskej riasy

 

Ďalšie tipy od Williamsa nájdete v článku "Zdravotné benefity zelerovej šťavy"



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies