Novým prezidentom Slovenského tenisového zväzu sa stal Miloslav Mečíř

NETKY.SK • 9 Apríl 2022, 16:19 • 2 min
Novým prezidentom Slovenského tenisového zväzu sa stal Miloslav Mečíř

BRATISLAVA – Novým prezidentom Slovenského tenisového zväzu (STZ) sa stal Miloslav Mečíř st. V sobotňajších voľbách uspel pred dvojicou bývalých daviscupových reprezentantov Martinom Kližanom a Jánom Krošlákom.

slovakia

left justify in out

Olympijský šampión zo Soulu 1988 dostal vo verejnom hlasovaní na zasadnutí Rady STZ v Bratislave 21 hlasov, Kližan 8, Krošlák žiadny. Päťdesiatsedemročný Mečíř st. nahradil na poste Tibora Macka, ktorý sa ďalej o funkciu neuchádzal.  Dlhoročný prezident STZ, ktorý bol na čele slovenského tenisu od roku 1998, sa rozhodol vzdať kandidatúry práve v prospech Mečířa st.

 

img

 

Jeden z najúspešnejších slovenských tenistov histórie zvíťazil vo voľbách jednoznačne, hlasovalo zaňho 21 z 33 zúčastnených, informoval web STZ. Mečíř st. bol 23 rokov daviscupový kapitán SR. Dlhodobo sa angažoval v aktivitách STZ, je aj šéftréner Národného tenisového centra. Ešte nedávno priznal, že si nepripúšťal ďalšie pôsobenie na funkcionárskom poli, ale viaceré okolnosti z uplynulého obdobia, vrátane vyhrotenej prezidentskej kampane, ho prinútili k zmene názoru. Zdôraznil, že má ambíciu nadviazať na prácu Macka.

 

Možno vás zaujme: Hossa oficiálne ukončil hráčsku kariéru, Chicago vyradí dres s jeho 81-kou



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies