Začína sa Cassovia folkfest, predstaví domáce i zahraničné súbory

NETKY.SK • 23 Jún 2023, 10:00 • 2 min
Začína sa Cassovia folkfest, predstaví domáce i zahraničné súbory

Košice - Ukážky domáceho i zahraničného folklóru prináša 41. ročník medzinárodného festivalu Cassovia folkfest, ktorý sa začína vo štvrtok a potrvá do nedele 25.6. Okrem Košíc sa koná aj v obciach Kechnec a Valaliky. Tento rok prišli na podujatie zo zahraničia folklórne skupiny z talianskej Sicílie, Ukrajiny a Izraela.

slovakia

left justify in out

Ako informovali organizátori, festival odštartuje vo štvrtok o 17.00 h sprievodom účastníkov po košickej Hlavnej ulici. Podvečer bude nasledovať hudobný koncert pre rozhlasové vysielanie. Počas štvrtka a piatka 23. 6. nebude chýbať jarmok remesiel s predajom výrobkov. Cieľom je rozširovať festival do okolitých obcí Košíc, jeho súčasťou tak bude program v piatok na pódiu pri Športovom areáli v Kechneci a v nedeľu v amfiteátri a kultúrnom dome vo Valalikoch. Hlavný galaprogram bude v sobotu 24. 6. v Historickej radnici v Košiciach. Sprievodným podujatím je výstava v Knižnici Jána Bocatia s názvom Folklór v Košiciach vo fotografii Michala Kristeka. Tento rok nie je súčasťou festivalu známe tancovanie "Karičky na Hlavnej", podľa organizátorov by sa mohlo opäť uskutočniť budúci rok. Hlavným cieľom festivalu je prezentovať tradičnú ľudovú kultúru Slovenska a iných národov širokej verejnosti. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies