Hnutie Slovensko vyzýva prezidentku: Nepodpíšte zákon, ktorý ruší pacientom maximálne čakacie lehoty na operácie

NETKY.SK • 27 November 2023, 10:45 • 2 min
Hnutie Slovensko vyzýva prezidentku: Nepodpíšte zákon, ktorý ruší pacientom maximálne čakacie lehoty na operácie

BRATISLAVA - Po 30 rokoch mali mať pri 700 diagnózach pacienti od 1.1.2024 právo byť liečení a operovaní do istej maximálnej čakacej doby. Žiaľ, vláda organizovaného zločinu sa cez svoju ministerku zdravotníctva rozhodla, že ľuďom toto právo zoberie. Hnutie SLOVENSKO vyzýva prezidentku SR, aby sa postavila za pacientov a zákon o posunutí účinnosti zákona o čakacích dobách o rok, ktorý jej vláda predkladá, nepodpísala.

slovakia

left justify in out

„Neboli splnené ani podmienky na skrátené legislatívne konanie,“ upozorňuje exminister zdravotníctva Marek Krajčí. „Celý sektor, vrátane poisťovní mal dva roky času od schválenia zákona na zmenu sa pripraviť. Podpísaním zákona budú pacienti od 1.1.2024 zomierať na odvrátiteľné úmrtia, pretože im pani ministerka berie právo na včasné operácie a liečbu. Prosím pani prezidentku, aby spoločne s nami zabojovala za pacientov,“ doplnil Marek Krajčí.

Hnutie SLOVENSKO posiela prezidentke SR list, v ktorom jej okrem výzvy predkladá aj možnosti, ako sa zákon dá upraviť v prospech pacientov.

 

„Pani prezidentka, využite svoju právomoc a nepodpíšte tento zákon. Ak pani ministerka nemá cit, tak to ukážte vy, a nech aspoň v niekoľkých desiatkach najťažších onkologických diagnóz majú pacienti právo byť zoperovaní včas,“ pridáva sa k vyzve prezidentke líder hnutia SLOVENSKO Igor Matovič.

 

„Tak, ak v nemocniciach bojujú za pacientov zdravotníci, my sme bojovali za pacientov v parlamente. Pani ministerka nebojuje za pacientov, ale za oligarchov,“ dodal predseda poslaneckého klubu Michal Šipoš.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Hnutie Slovensko, Foto: RTVS
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies