Rusi zverejnili súradnice západných strategických budov. Čo to má znamenať?

NETKY.SK • 28 Jún 2022, 20:18 • 2 min
Rusi zverejnili súradnice západných strategických budov. Čo to má znamenať?

MOSKVA - Ruská vesmírna agentúra Roskosmos v utorok pred začiatkom summitu NATO v Madride zverejnila zábery a súradnice objektov, v ktorých západní politici prijímajú rozhodnutia proti Rusku po začatí vojny na Ukrajine.

slovakia

left justify in out

„Dnes začína v Madride summit NATO, na ktorom západné krajiny vyhlásia Rusko za svojho najväčšieho nepriateľa,“ napísal šéf Roskosmosu Dmitrij Rogozin v príspevku v aplikácii Telegram. Roskosmos sa preto rozhodol zverejniť „družicové zábery dejiska summitu a samotných 'rozhodovacích centier', ktoré podporujú ukrajinských nacionalistov“.


„Taktiež uvádzame súradnice týchto budov... Keby niečo,“ dodal Rogozin.

 

img


Zverejnili snímky miesta konania summitu NATO v Madride, ministerstva obrany USA (Pentagonu), Bieleho domu vo Washingtone, britského ministerstva obrany v Londýne, sídla nemeckého kancelára a budovy parlamentu v Berlíne, veliteľstva NATO v Bruseli, sídla francúzskeho prezidenta a ďalších vládnych budov v Paríži, spresňuje Reuters.

 

Prečítajte si tiež: Putin: „Ak sa Ukrajina vzdá, vojna sa môže skončiť ešte pred koncom dnešného dňa."


Rogozin zároveň obvinil súkromných západných satelitných operátorov, že poskytujú svoje dáta Severoatlantickej aliancii, ktorá ich odovzdáva ukrajinskej armáde. „Celý konglomerát súkromných a štátnych firiem teraz pracuje výlučne pre nášho nepriateľa,“ povedal Rogozin pre ruskú agentúru RIA Novosti.

 

img


Americká spoločnosť Maxar, ktorej klientom je aj americké ministerstvo obrany, niekoľkokrát zverejnila družicové zábery územia Ruska a Ukrajiny ešte pred vypuknutím vojny, píše Reuters. Patrili medzi nich aj zábery zhromažďujúcej sa ruskej armády pri ukrajinských hraniciach v čase, keď Moskva popierala akýkoľvek úmysel napadnúť svojho suseda.

 

Možno vás zaujme: Eduard Heger označil hlavný problém koalície



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona