Minister vnútra Matúš Šútaj Eštok: Nelegálna migrácia klesla prakticky na nulu

NETKY.SK • 3 Január 2024, 06:48 • 2 min
Minister vnútra Matúš Šútaj Eštok: Nelegálna migrácia klesla prakticky na nulu

Hraničná a cudzinecká polícia každého zachyteného migranta zadržiava do príslušného zariadenia, kde je jeho totožnosť riadne preverená.

slovakia

left justify in out

Liberáli z SaS včera vyzvali Ministerstvo vnútra SR, aby zastavilo vydávanie potvrdení pre migrantov, o ktorých nevie, odkiaľ pochádzajú, uvádza internetová stránka Ministerstva vnútra SR.

"Uvedomujem si, že strana SaS hľadá akékoľvek pokusy, ako získať pozornosť, no chcem tieto vyjadrenia uviesť na pravú mieru," uvideol minister Matúš Šútaj Eštok. 

Ako uvádza správa, na rozdiel od predchádzajúceho vedenia rezortu vnútra sa v súčasnosti potvrdenia o zotrvaní cudzincov vydávajú výlučne v súlade so zákonom. Zároveň tvrdé opatrenia a vyslanie jasného signálu všetkým prevádzačom, že slovenská hranica nie je deravá a bez kontroly, spôsobili, že nelegálna migrácia klesla prakticky na nulu. 

"Odporúčam preto strane SaS, aby sa namiesto témy nelegálnej migrácie, ktorú som začal riešiť hneď v prvé dni od svojho nástupu na čelo rezortu, venovala otázke, ako ich predseda Richard Sulík nahradí ekonomickú škodu vo výške niekoľko stotisíc eur, ktorú spôsobil počas hýrenia v Dubaji," dodal minister.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj/Foto: Minister vnútra Matúš Šútaj Eštok. (MV SR)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies