Grécko vrátilo do Turecka ďalších 1203 migrantov

NETKY.SK • 8 Jún 2017, 19:51 • 2 min
Grécko vrátilo do Turecka ďalších 1203 migrantov

ATÉNY - Grécko vrátilo v spolupráci s predstaviteľmi európskej pohraničnej agentúry Frontex z ostrovov v Egejskom mori do susedného Turecka celkovo 1203 utečencov a iných migrantov, odkedy nadobudla platnosť dohoda Európskej únie s Ankarou.

slovakia

left justify in out

Naposledy bolo 11 Sýrčanov prepravených letecky z ostrovov Lesbos a Kos do tureckého prístavu Adana, informovala polícia v Aténach.

Na ostrovoch vo východnej časti Egejského mora zostáva i naďalej takmer 14.000 utečencov a migrantov.

 

Na základe dohody medzi EÚ a Ankarou môže od 4. apríla 2016 za každého sýrskeho utečenca vráteného z Grécka do Turecka vycestovať iný Sýrčan legálne a priamo z krajiny polmesiaca do Európskej únie.

 

Únia môže v súlade s dohodou vrátiť do Turecka každého migranta, ktorý sa na niektorý z gréckych ostrovov v Egejskom mori dostal nelegálne a neuspel v Grécku so žiadosťou o udelenie azylu.

 

Grécko navyše na základe bilaterálnej dohody s Tureckom z roku 2001 vyhostilo do tejto krajiny v priebehu uplynulých mesiacov ďalších 1196 migrantov, pričom iných 1198 osôb putovalo v rámci dobrovoľného repatriačného programu priamo z Grécka do krajín pôvodu vďaka spolupráci s Medzinárodnou organizáciou pre migráciu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies