Britskej polícii sa podarilo zatknúť zakladateľa WikiLeaks

NETKY.SK • 11 Apríl 2019, 16:01 • 2 min
Britskej polícii sa podarilo zatknúť zakladateľa WikiLeaks

LONDÝN - Počas dnešného dňa sa premiérka Veľkej Británie Theresa Mayová poďakovala Ekvádoru za spoluprácu, vďaka ktorej sa podarilo zatknúť zakladateľa organizácie WikiLeaks Juliana Assangea.

slovakia

left justify in out

"V Spojenom kráľovstve nie je nikto nad zákonom," povedala poslancom v Dolnej snemovni parlamentu a poďakovala aj britskej polícii za preukázanie "veľkej profesionality", vyjadrila sa Mayová.

 

Austrálčanova právnička a takisto aj britský Scotland Yard potvrdili, že zatknutie Assangea prebehlo dnes na ekvádorskom veľvyslanectve v Londýne, ktoré dostalo žiadosť o jeho vydanie od USA. 

 

img

 

Polícia uviedla, že zakladateľa WikiLeaks zatkla po tom, ako ju na veľvyslanectvo "pozvali", keďže mu ekvádorská vláda zrušila azyl. Ekvádorský minister zahraničných vecí José Valencia uviedol, že vláda prezidenta Lenína Morena zrušila Assangeovi aj ekvádorské občianstvo, ktoré dostal v roku 2017. Odňali mu ho "v dôsledku rôznych nezrovnalostí objavených v jeho dokumentoch", dodal Valencia.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#JoséValencia, ministro de Relaciones Exteriores y Movilidad Humana del #Ecuador🇪🇨, anunció este jueves en rueda de prensa que su país abandona la Alianza Bolivariana para los Grupos de Nuestra América, mejor conocida como #ALBA. . “Ecuador anuncia que no continuará su participación dentro de la ALBA y que tampoco se integrará a otro grupo de Estados que no propicien situaciones constructivas sin exclusión alguna. Mantenemos una posición de principios y para reforzarla anunciamos que no continuaremos en la ALBA-TCP”, informó #Valencia. . · · · · · · · · #ecuador #allyouneedisecuador #ecuadorpotenciaturistica #viajaprimeroecuador #travel #ecuadorprimero #quito #ecuadorian #nature #photooftheday #ecuadorturistico #guayaquil #ecuadortravel #paisajesecuador #discoverecuador #southamerica #madeinecuador #photography #ecuadorianfood #fotografiandoecuador #naturaleza #landscape

Príspevok, ktorý zdieľa El Nuevo País y Zeta (@enpaiszeta),

 

Assange utiekol na ekvádorské veľvyslanectvo už pred 7 rokmi, aby ho nevydali do Švédska, kde mal spáchať údajný sexuálny útok. Aj napriek tomu, že prípad nakoniec stiahli sa zakladteľ WikiLeaks obáva, že by ho mohli vydať do USA. Tie majú na to pádny dôvod, pretože WikiLeaks sa nabúrala do systému tajnej sluťby a  zverejnila tisícky tajných amerických správ.

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies