Pri dobíjaní kreditu prišli o tisícky eur

NETKY.SK • 29 Máj 2023, 14:15 • 2 min
Pri dobíjaní kreditu prišli o tisícky eur

BRATISLAVA - Nástrahy podvodných konaní číhajú na internete aj tam, kde by ste ich určite nečakali. Dva prípady, kedy došlo k zneužitiu platobných údajov pri dobíjaní kreditu evidujú policajti dvoch okresných riaditeľstiev.

slovakia

left justify in out

V oboch prípadoch poškodené predpokladali, že sa nachádzajú na stránke mobilného operátora, a preto pri kúpe kreditu jedna poškodená zadala prístupové údaje k jej internetbankingu a druhá poškodená si zvolila spôsob platby bankovým prevodom. Neznámy páchateľ po získaní prístupových údajov a následnou manipuláciou finančných prostriedkov pripravil ženu o 5000 eur. V tejto súvislosti začal vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ Bratislava trestné stíhanie pre zločin neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku.

 

V treťom bratislavskom okrese policajti prijali trestné oznámenie od poškodenej, ktorá si pri výbere spôsobu platby pri kúpe kreditu zvolila bankový prevod. Do pár minút jej prišla namiesto SMS o dobití kreditu správa o prevode 2 900 eur v prospech neznámeho bankového účtu. 

 

Polícia opätovne upozorňuje, aby ľudia boli obozretní pri zadávaní platobných údajov na rôznych webových stránkach a nikdy neposkytovali svoje prihlasovacie údaje do internetbankingu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies