Strana Most-Híd považuje stratifikáciu za dôležitú, chce ju podporiť

NETKY.SK • 20 August 2019, 06:33 • 2 min
Strana Most-Híd považuje stratifikáciu za dôležitú, chce ju podporiť

BRATISLAVA - Ako sa vyjadril podpredseda strany Most-Híd Ábel Ravasz, stratifikáciu chcú podporiť či už v podobe ústavného, alebo štandardného zákona.

slovakia

left justify in out

Na forme podľa neho strane veľmi nezáleží, no dôležité je aby bol návrh kvalitný.

 

img

 

Ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská (nom. Smeru-SD) v pondelok potvrdila, že projekt stratifikácie nemocníc nebude mať formu ústavného zákona, čo od šéfky rezortu žiadal predseda Smeru-SD Robert Fico. Smer-SD už povedal, že návrh v podobe obyčajného zákona nepodporí.

 

Podporu stratifikácii v podobe obyčajného zákona zatiaľ avizovala opozičná SaS. Hnutie Sme rodina sa k návrhu vyjadrí až vtedy, keď bude známa jeho finálna verzia. OĽaNO si myslí, že ak Smer-SD nepodporí návrh vlastnej ministerky, mala by Kalavská podať demisiu. SNS chce počkať na stanovisko Smeru-SD na zasadnutí Koaličnej rady. ĽSNS vníma nepredloženie v podobe ústavného zákona negatívne.

 

Navrhovaná reforma nemocníc ministerky zdravotníctva by mala nemocnice rozdeliť do troch kategórií a určiť, aké typy zdravotných úkonov sa v nich budú vykonávať. Projekt by mala ministerka predložiť na rokovanie vlády 21. augusta. V prípade schválenia zákona by nadobudol účinnosť od 1. januára 2024. Dovtedy sa majú súčasné nemocnice pretransformovať na nové typy.

 

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies